2011. április 9., szombat

Torta bablátogatóba5


Bablátogatóba vitték ezt a tortát , az újdonság annyi volt nekem ezzel a tortával , hogy még eddig nem készítettem  csak rózsaszínben kislányost , most pedig kisfiú az újszülött, ezért kékes díszítést kapott.
 A torta vaniliás piskóta , tejszínes-tehéntúrós krémmel töltve.

A  krém hozzávalói:
4 tojás
20 dkg cukor + 10 dkg porcukor
1 vaniliás cukor
0,5 kg tehéntúró
2,5 dl tej
0,5 dl tejszín
1 citromhéj
2 dkg zselatin ( 2 csomag)
A tojássárgákat kikavarjuk a cukorral és vaniliáscukorral , hozzáadjuk a tejet és a citromhéjat , majd vizgőz felett sűrűre főzzük.
Még melegen hozzáadjuk az előzőleg beáztatott  zselatint ( 0,5 dl tejbe)  majd  kihűtjük.
A tehéntúrót kikavarjuk a kihűlt tojássárgás masszával, hozzákeverjük óvatosan a 10 dkg porcukorral felvert tejszínt és végül  a 4 tojásfehérje kemény habját.

Ebből az adagból nagyon sok krémet kapunk, én csak felét használtam fel erre a tortára ! Nagyon finom, könnyű krém , na meg kiadós is!

 Én már nagyon rég nem készítettem ezt a krémet , ezért is feledkeztem meg a krém mennyiségéről , no de sebaj hamar összedobtam egy gyümölcstortát is  a maradék krémből, aminek a családom volt nagyon hálás.




                                                                                                                          

4 megjegyzés: