Bablátogatóba vitték ezt a tortát , az újdonság annyi volt nekem ezzel a tortával , hogy még eddig nem készítettem csak rózsaszínben kislányost , most pedig kisfiú az újszülött, ezért kékes díszítést kapott.
A torta vaniliás piskóta , tejszínes-tehéntúrós krémmel töltve.
A krém hozzávalói:
4 tojás
20 dkg cukor + 10 dkg porcukor
1 vaniliás cukor
0,5 kg tehéntúró
2,5 dl tej
0,5 dl tejszín
1 citromhéj
2 dkg zselatin ( 2 csomag)
A tojássárgákat kikavarjuk a cukorral és vaniliáscukorral , hozzáadjuk a tejet és a citromhéjat , majd vizgőz felett sűrűre főzzük.
Még melegen hozzáadjuk az előzőleg beáztatott zselatint ( 0,5 dl tejbe) majd kihűtjük.
A tehéntúrót kikavarjuk a kihűlt tojássárgás masszával, hozzákeverjük óvatosan a 10 dkg porcukorral felvert tejszínt és végül a 4 tojásfehérje kemény habját.
Ebből az adagból nagyon sok krémet kapunk, én csak felét használtam fel erre a tortára ! Nagyon finom, könnyű krém , na meg kiadós is!
Én már nagyon rég nem készítettem ezt a krémet , ezért is feledkeztem meg a krém mennyiségéről , no de sebaj hamar összedobtam egy gyümölcstortát is a maradék krémből, aminek a családom volt nagyon hálás.
Nagyon szép lett,és nagyon finom is lehetett!
VálaszTörlésNagyon szép lett kékben is:-)
VálaszTörlésÜgyes vagy!
Nekem nagyon tetszik!
VálaszTörlésDitta köszi! Nekem nagyon ízlett!
VálaszTörlésAdryenn köszi.Aranyos vagy!
Mónika köszi!