Ez is a korábban említett hétvégi sütik közül való.
Hozzávalók:
Lap: 1 tojás
15 dkg cukor
3 dkg vaj
2 evőkanál méz
5 evőkanál tej
1 kávéskanál szódapor
45 dkg liszt
A tojást habosra kavrjuk ( gőz felett) 15 dkg cukorral , 3 dkg vajjal, 2 kanák mézzel, 5 kanál tejjel és 1 kávéskanál szódaporral. Ezt gőz felett sűrűre főzzük , majd belekavarunk 45 dkg lisztet.
4 lapot sütünk belőle ( tepsi hátán kb 5 perc)
Krém: 25 dkg vaj
20 dkg porcukor
4 dl tej
4 evőkanál gríz
1 vaniliás cukor
2 evőkanál porcukor
barack vagy málnalekvár
A krémhez 4 dl tejben felfőzünk 2 evőkanál porcukrot, a vaniliás cukrot és 4 evőkanál grízt. Ha kihűlt , símára keverjük 25 dkg margari és 20 dkg porcukor habos keverékével. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat úgy , hogy a középső réteg közé barack vagy málnalekvárt kenünk
Ez a másik örök kedvenc, a mézes.
VálaszTörlésImádom a mézes krémes sütiket.A családban nem mindenki, de soha nem lehet megunni. Nem semmi adagot készítettél:))
VálaszTörlés