2011. április 17., vasárnap

Dupla zserbó


Nagy kedvenc nállunk ez a süti , ez az egyik , amit a nővérem fiának a konfirmálására sütöttünk a héten.
Hozzávalók:
Lap: 30 dkg liszt
        15 dkg vaj vagy margarin
         3 tojássárgája
         7 dkg cukor
         1 sütőpor
         1 vaniliás cukor
         egy kevés tejföl vagy tej
A hozzávalókból tésztát gyúrunk,  két fele osztjuk, 2 lapot sütünk a következő képpen:  kinyújtjuk a lapot, tepsi hátán félig megsütjük, kivesszük a sütőből , megkenjük lekvárral és a következő masszával : a 3 tojás fehérjét felverjük 20 dkg porcukorral, belekavarunk 15 dkg darált diót, majd mindezt a végén még megszorjuk dúrvára vágott dióval visszatesszük a sütőbe és megsütjük . Ugyanígy járunk el a második lappal is.
 Közepére sütünk egy piskótát.
Piskóta:  4 tojás
              8 kanál viz
              27 dkg cukor
              20 dkg liszt
               fél sütőpor
A hozzávalókból a szokásos módon piskótát sütünk.
Krém: 3 kanál liszt
          3 dl tej
          2 kanál cukor
          1 vanilia
         20 dkg vaj vagy margarin.
 A lisztből , tejből, cukorból és vaniliáscukorból pépet főzünk, kihűtjük majd belekavarjuk az előzőleg kihabosított vajat,
A tészta hozzávalóit összerakjuk a következő képpen : diós lap ( diósrészével kifele)+ krém+piskóta+krém+lap ( ugyancsak a diósrésszel kivül)

4 megjegyzés:

  1. nagyon jónak hangzik a recept ,biztos ki fogom probálni.

    VálaszTörlés
  2. Nem vagyok egy nagy zserbó rajongó, de ezt bevállalnám! Nézz be hozzám egy kis meglepi vár. Látom, hogy már megkaptad, de nem hagyhatlak ki a listámból. :))

    VálaszTörlés
  3. Rozsika nagyon finom is.

    Panna innen is köszi szépen.

    Ditta nekem ízlik.

    VálaszTörlés