2011. április 17., vasárnap
Dupla zserbó
Nagy kedvenc nállunk ez a süti , ez az egyik , amit a nővérem fiának a konfirmálására sütöttünk a héten.
Hozzávalók:
Lap: 30 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin
3 tojássárgája
7 dkg cukor
1 sütőpor
1 vaniliás cukor
egy kevés tejföl vagy tej
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, két fele osztjuk, 2 lapot sütünk a következő képpen: kinyújtjuk a lapot, tepsi hátán félig megsütjük, kivesszük a sütőből , megkenjük lekvárral és a következő masszával : a 3 tojás fehérjét felverjük 20 dkg porcukorral, belekavarunk 15 dkg darált diót, majd mindezt a végén még megszorjuk dúrvára vágott dióval visszatesszük a sütőbe és megsütjük . Ugyanígy járunk el a második lappal is.
Közepére sütünk egy piskótát.
Piskóta: 4 tojás
8 kanál viz
27 dkg cukor
20 dkg liszt
fél sütőpor
A hozzávalókból a szokásos módon piskótát sütünk.
Krém: 3 kanál liszt
3 dl tej
2 kanál cukor
1 vanilia
20 dkg vaj vagy margarin.
A lisztből , tejből, cukorból és vaniliáscukorból pépet főzünk, kihűtjük majd belekavarjuk az előzőleg kihabosított vajat,
A tészta hozzávalóit összerakjuk a következő képpen : diós lap ( diósrészével kifele)+ krém+piskóta+krém+lap ( ugyancsak a diósrésszel kivül)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
nagyon jónak hangzik a recept ,biztos ki fogom probálni.
VálaszTörlésNem vagyok egy nagy zserbó rajongó, de ezt bevállalnám! Nézz be hozzám egy kis meglepi vár. Látom, hogy már megkaptad, de nem hagyhatlak ki a listámból. :))
VálaszTörlésNagyon finom sütemény!
VálaszTörlésRozsika nagyon finom is.
VálaszTörlésPanna innen is köszi szépen.
Ditta nekem ízlik.