Húsvétra sütögettem néhány sütit , amelyekből már kétféle megtalálható a blogon , ezért csak megemlíteném őket és inkább a többivel foglalkoznék többet.
Sütöttem: Kinder tejszeletet
Fantázia szeletet
Karamell szeletet
Kókusz szeletet
Fehércsokis, diós-karamelles szeletet.
Kókuszdiós süti
Hozzávalók
Kókuszos laphoz:
5 tojásfehérje
5 kanál cukor
2 kanál liszt
5 dkg kókuszreszelék
A piskótához:
5 tojás
5 evőkanál olaj
5 evőkanál viz
5 evőkanál cukor
1 sütőpor
8 evőkanál liszt
Krém:
5 tojássárgája
4 dl tej
1 vaniliáspudig
1 Rama margarin
10 dkg porcukor
A kókuszos laphoz felverjük a tojásfehérjét, lassan hozzáadjuk a cukrot , majd a lisztet és a kókuszreszeléket. Az így kapott masszát sütőpappírral kibélelt tepsibe öntjük.
A piskóta hozzávalóiból hagyományos módon piskótát verünk fel , amit ráöntünk a kókuszos masszára, majd együtt megsütjük , ha kihűlt a következő krémmel kenjük meg:
1 vaniliáspudingot megfőzünk 4 dl tejben 2 kanál cukorral, a Rama margarint habosra kavarjuk a 10 dkg porcukorra, majd hozzákavarjuk a kihűlt pudingot. Kókuszreszelékkel jó bőven még megszorjuk.
Fehércsokis , diós-karamelles szelet.
Hozzávalók:
5 tojásfehérje
10 dkg cukor
20 dkg darált dió
4 evőkanál liszt
1 sütőpor
200gr fehér csoki
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és addig verjük míg csillogó fényes nem lesz. A lisztet a dióval és a sütőporral összevegyítjük, majd óvatosan a tojáshabhoz kavarjuk.
25x35 cm-es tepsibe öntjük, 30-35 percig sütjük.
A tepsiből kiborítjuk, majd ha kihűlt 2 tábla fehércsokit reszelünk rá (a reszelő nagyobbik lyukán)
Krém:
15 dkg cukor
20 dkg vaj
6 tojássárgája
20 dkg darbosabbra vágott dióbél
A krémhez a cokrot karamellizáljuk, a tűzről levéve lassan hozzáadjuk a kockára vágott vajat, visszatesszük a tűzre és addig főzzük , míg besűrűsüdik , majd gyors mozdulatokkal egyenként belekavarjuk a tojássárgákat és még addig főzzük , míg tejfől sűrűségűre megkeményedik.Ekkor hozzáadjuk a darabokra vágott diót. A krémet kissé kihűtjük, majd a tésztára kenjük ( rá a fehércsokira). Hűtőbe tesszük.
Glazúr:
10 dkg keserű csoki
50 ml tejszín
5 dkg vaj
A csokit , a tejszínt és a vajat gőz fölött megolvasztjuk , majd a karamellizált -diós krémre öntjük. Kb. 2 órára még hűtőbe tesszük, majd forró vizbe mártott késsel vágjuk.
Karamell szelet
A párom kedvencem ,ez az a süti ,amely nem maradhat el egy ünnepi asztalról sem!
Hozzávalók
Laphoz:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
1 egész tojás
1 csomag sütőpor
fél dl langyos viz
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk és a tepsi nagyságától függően 4 vagy 5 lapot sütünk a tepsi hátán.
Krém:
1 vizespohár cukor( kb 2,5 dl-es)
1 vizespohár viz
1 karamelles puding
1 evőkanál liszt
2 evőkanál keményítő
1 vizespohár tej
fél Rama margarin
A krémhez a vizespohár cukrot karamellizáljuk, felengedjük a vizespohár vizzel és 5 percet főzzük.
A pudingot 2 evőkanál liszttel, 1 vizespohár tejjel elkeverjük, felöntjük a pergelt cukros vizzel és mindezt megfőzzük. Még forrón belekavarjuk a fél margarint.
Ha kihűlt, megtöltjük a lapokat.
Glazúr:
10 dkg porcukor
3 evőkanál kakaó
3 evőkanál olaj
3 evőkanál fővő, forró viz
A glazúr hozzávalóit összekavarjuk és megkenjük vele a sütinket.
Húúú, nagyon guszták :)
VálaszTörlésNagyon szép sütiket,és nagyon finomakat sütöttél!:-)
VálaszTörlésÍgy sorban meg is kóstolnám mindet! Nagyon guszták!
VálaszTörlésEgy jótékonysági játékra szeretnélek meghívni. Részletekért kattints ide: http://andikezimunkai.blogspot.com/2011/04/jatek.html
VálaszTörlésNagyon guszta sütik! Te is megérdemled tőllem a díjat! Kérlek nézz be hozzám.
VálaszTörlésAdél köszi!
VálaszTörlésDitta köszi szépen!
Panna szivesen megkínálnálak, ha közelebb laknál!
Mesi köszi!
Cecilia szívből köszönöm , hogy rám is gondoltál!