2011. április 18., hétfő

Rigó Jancsi

Ez szerintem nem a hagyományos Rigó Jancsi recept, teljesen más, de mi a családon belül ezt a sütit nevezzük Rigó Jancsinak, nagyon szeretjük, ez is a hétvégi sütik közül való.
Hozzávalók:
Piskóta: 6 tojás
            10 dkgr+15 dkg cukor
             8 kanál tej
             1 és fél sütőpor
             1 kanál kakaó
             1 pohár vagdalt dió
             20 dkg liszt
A 6 tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, apránként hozzáadjuk a 8 kanál tejet, a sütőport,a kakaót, a diót és a lisztet. A tojásfehérjét a 15 dkg cukorral felverjük, majd az előbbi tojásárgás masszával összekavarjuk.Tepsibe öntjük és megsütjük.
Krém: 1 tojás
          2 kanál liszt
          1 dl tej
          20 dkg vaj
         20 dkg cukor
A tojást , a lisztet és a tejet összekeverjük és sűrű pépet főzünk, kihűtjük.A vajat a cukorral habosra kikavarjuk és beleteszük a már kihűlt pépet is.
A psikótát kétfelé vágjuk, megkenjük a közepét a krém felével, majd a maradék krémet a tetejére kenjük és a következő glazúrral vonjuk be: 10 dkg vajat megolvasztunk, amibe 3 dkg kakaót kavarunk bele.
Nagyon finom és különleges süti!
          

      

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki , ehhez hasonló receptet kaptam én is valamikor egy ismerősömtől , és szintén Rigó Jancsi a neve !:) Biztos nagyon finom is!!

    VálaszTörlés
  2. Mária nállunk a családban ez egy nagyon kedvenc süti.

    VálaszTörlés