2011. április 19., kedd

Kati tészta

Ugyancsak a hétvégére sütöttük.
Hozzávalók:
0,5 kg liszt
15 dkg cukor
15 dkg zsír
4 tojássárga
1 sütőpor
kevés tej.
A lisztet a cukorral , a zsírral, a tojássárgákkal, a sütőporral és kevés tejjel összegyúrjuk, tepsi hátán 3 lapot sütünk.
Töltelék: 1 tésztalap
              2 kanál kakaó
              2 kanál lekvár
              15 dkg cukor
              10 dkg vaj
               ízlés szerint rum vagy rumeszenc
A tésztalapot egy kevés vaniliás tejbe áztatjuk, belekavarjuk a kakaót, a lekvárt, a cukrot, a margarint és a rumot. Az egészet jól összedölgozzuk és a két lap közé töltjük.
A tetejére a 4 tojásfehérjét 15 dkg cukorral, gőz fölött kemény habbá verjük ( fontos , hogy kb 10 percig verjük a gőz fölött). Van aki csokiglazúrt főz a tetejére, szerintem tojáshabbal az igazi!

2 megjegyzés: