A tortához sütöttem egy 5 tojásos piskótát ( 5 tojás, 20 dkg cukor , 15 dkg liszt, 5 kanál olaj) , amit narancskrémmel töltöttem .
Narancskrém hozzávalói:
4 dl tejszín
2 dl tejföl
13 dkg porcukor
1 narancs héja és leve
1 narancs hősa apróra vágva
1 evőkanál citromlé
1 csomag vaniliás cukor
A tejszínt habbá verjük , hozzáadjuk a porcukrot , vaniliás cukrot , a tejfölt, majd a narancs húsát, héját és levét. Azért szeretem ezt a krémet, mert nagyon finom, nem kell bele zselatin!
A tortalapot 4 részre vágtam, megtöltöttem a krémmel. Hagytam egy kicsi krémet , amibe nem tettem narancs héjat és narancsdarabokat, ezzel vontam be a torta tetejét és oldalát. Tejszínnel, fondant virágokkal, díszítettem.
A végeredménnyel eléggé meg voltam elégedve, és az ünnepelt is , amint hallottam!
Kitünö nagyon szép.
VálaszTörlésEz nagyon szép lett!!! Nem kell mindenre fondantot tenni, az nélkül is lehet rendkívül gyönyörű tortákat alkotni,mint ahogyan ezt most Te is megtetted!
VálaszTörlésAngi gyönyörű lett ,nekem nagyon tetszik!
VálaszTörlésNagyon szép, jól mutat a fehéren a lila virág.
VálaszTörlésun tort foarte elgant.Imi plac tortuirle dantelate.
VálaszTörlésRozsika köszönöm!
VálaszTörlésKöszi Hajnesz! Megszoktam a fondantos tortákat, ezért egy kissé idegenkedem a tejszínesektől.
Ditta köszi!
Kati köszönöm, a lila-fehér kombináció nagyon
tetszik nekem is.
Ana mersi mult!
VálaszTörlés