2011. március 15., kedd

Fodrász torta






Ezt a tortát  az egyik barátnőm szülinapjára készítettem, gondolom a díszítésből már rá lehet jönni arra, hogy  fodrász a mestersége.
A tortához sütöttem egy 6 tojásos vizes-vaniliás piskótá (25 cm-es tortaformában)

Krémnek pedig mogyorós grillázskrémet készítettem, hiszen ez a kedvence. Ugyanúgy készítettem mint a kosárlabdás torta krémét, csak nem dióval , hanem mogyoróval.
Előszőr a 15dkg cukrot karamellizáltam , majd  hozzáadtam 15 dkg őrőlt magyorót. Vizes deszkán, vizes sodrófával, nem túl vékonyra kinyújtottam.


Miután kihűlt összetörtem és diódarálón ledaráltam




2 tejszín ízű pudingot megfőztem , (de csak 8 dl tejben), majd ha kihűlt 1 Rama margarint kavartam hozzá. ( az eredeti recept szerint 1 puding 1 margarin , csak én egy picit szaporítottam)

A végén pedig még hozzáadtam a darált grillázst.

 És íme a torta  fondant borítás előtt. A fondant alá is ez a krém került.

6 megjegyzés:

  1. Hú Angi!Ennek a tortának én is nagyon örültem volna hiszen nekem is ez a mesterségem:-)
    És a krém is fantasztikus,jó,hogy ilyen részletesen bemutattad:-)
    Nagyon ügyes vagy!Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Angi,nagyon szép lett,biztos volt öröm amikor megkapta a barátnőd,köszi a fázisfotókat is:-)

    VálaszTörlés
  3. Angi, nagyon jó lett a torta. A receptet már elmentettem, várom az alkalmat, hogy el is készítsem :)

    VálaszTörlés
  4. Angi, folyik a nyálam miközben olvasom a grillázst:))
    Szépséges lett a tortát ismét.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon de nagyon köszönöm mindannyiatoknak. Kedvesek , aranyosak vagytok!!!

    VálaszTörlés
  6. Hú de finom lehet ez a krém! Én is mentettem, remélem mielőbb elkészül a torta, már enném, de nagyon:)Fenomenálisan klasszak a tortáid, jót "csemegéztem" belőlük.

    VálaszTörlés