2011. március 15., kedd
Fodrász torta
Ezt a tortát az egyik barátnőm szülinapjára készítettem, gondolom a díszítésből már rá lehet jönni arra, hogy fodrász a mestersége.
A tortához sütöttem egy 6 tojásos vizes-vaniliás piskótá (25 cm-es tortaformában)
Krémnek pedig mogyorós grillázskrémet készítettem, hiszen ez a kedvence. Ugyanúgy készítettem mint a kosárlabdás torta krémét, csak nem dióval , hanem mogyoróval.
Előszőr a 15dkg cukrot karamellizáltam , majd hozzáadtam 15 dkg őrőlt magyorót. Vizes deszkán, vizes sodrófával, nem túl vékonyra kinyújtottam.
Miután kihűlt összetörtem és diódarálón ledaráltam
2 tejszín ízű pudingot megfőztem , (de csak 8 dl tejben), majd ha kihűlt 1 Rama margarint kavartam hozzá. ( az eredeti recept szerint 1 puding 1 margarin , csak én egy picit szaporítottam)
A végén pedig még hozzáadtam a darált grillázst.
És íme a torta fondant borítás előtt. A fondant alá is ez a krém került.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hú Angi!Ennek a tortának én is nagyon örültem volna hiszen nekem is ez a mesterségem:-)
VálaszTörlésÉs a krém is fantasztikus,jó,hogy ilyen részletesen bemutattad:-)
Nagyon ügyes vagy!Gratulálok!
Angi,nagyon szép lett,biztos volt öröm amikor megkapta a barátnőd,köszi a fázisfotókat is:-)
VálaszTörlésAngi, nagyon jó lett a torta. A receptet már elmentettem, várom az alkalmat, hogy el is készítsem :)
VálaszTörlésAngi, folyik a nyálam miközben olvasom a grillázst:))
VálaszTörlésSzépséges lett a tortát ismét.
Nagyon de nagyon köszönöm mindannyiatoknak. Kedvesek , aranyosak vagytok!!!
VálaszTörlésHú de finom lehet ez a krém! Én is mentettem, remélem mielőbb elkészül a torta, már enném, de nagyon:)Fenomenálisan klasszak a tortáid, jót "csemegéztem" belőlük.
VálaszTörlés