2011. február 6., vasárnap
Malomkerék
Hozzávalók kb 30 darabhoz
6 tojás
35 dkg porcukor
25 dkg darált dió
1 kanál liszt
A 6 tojásfehérjét felverjük kemény habbá, hozzáadjuk a 35 dkg porcukrot a diót és a kanál lisztet
A tepsit jól ki kell kenjük zsírral vagy margarinnal kiskanállal a tepsibe halmozzuk a tésztát. Arra ügyeljünk , hogy sülés közben egy kissé elterülnek.
Krém
1,5 kanál liszt
3 tojássárga
1 dl tej
10 dkg cukor
1 vaniliáscukor
2 kanál neszkávé
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
A tojássárgákat a liszttel a cukorral a kávéval és a tejjel símára kavarjuk majd sűrű pépet főzünk belőle. A margarint habosra kavarjuk a cukorral és ha kihűlt a pép összevegyítjük a kettőt.. A tésztakarikákat megkenjük a krémmel ,összeragasztjuk , darált dióbélbe vagy kókuszdióba forgatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése