2011. február 6., vasárnap

Malomkerék



Hozzávalók kb 30 darabhoz

6 tojás
35 dkg porcukor
25 dkg darált dió
1 kanál liszt

A 6 tojásfehérjét felverjük kemény habbá, hozzáadjuk a 35 dkg porcukrot a diót és a kanál lisztet
A tepsit jól ki kell kenjük zsírral vagy margarinnal kiskanállal a tepsibe halmozzuk a tésztát. Arra ügyeljünk , hogy sülés közben egy kissé elterülnek.

Krém

1,5 kanál liszt
3 tojássárga
1 dl tej
10 dkg cukor
1 vaniliáscukor
2 kanál neszkávé
25 dkg margarin
15 dkg porcukor


A tojássárgákat a liszttel a cukorral  a kávéval és a tejjel símára kavarjuk majd  sűrű pépet főzünk belőle. A margarint habosra kavarjuk a cukorral  és ha kihűlt a pép összevegyítjük a kettőt.. A tésztakarikákat megkenjük a krémmel ,összeragasztjuk ,  darált dióbélbe vagy kókuszdióba forgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése