2011. február 11., péntek
Tejszínes-karamelles szelet
Ma este megint kosaras-farsangi bálba készülünk , ahová ezt a süteményt is készítettem.A férjem nagyon szereti a karamell ízű sütiket és mivel nemrég kóstoltam a sógórnőmnél egy karamell tortát innen jött az ötlet erre a sütire. Nagyon finom ,mutatós és könnyű süti.
Hozzávalók:
Piskóta:
5 tojás
20dkg porcukor
4 kanál hideg viz
10dkg liszt
2 tasak karamell ízű pudingpor
1 tasak sütőpor
Hagyományos módon pikótát sütünk , amit majd háromba vágunk.
Krém :
10 kanál cukor
200 ml tej
250 ml tejszín
3 tojás
1 evőkanál keményítő
10g zselatin
A cukrot karamellizáljuk majd hozzáadjuk a forró tejet. A tojássárgákat a keményítővel elkeverjük , majd a forró karamelles-tejjel pépesre főzzük. A zselatint feloldjuk , majd a még meleg péphez adjuk , az egészet kihűtjük.
A tejszínt felverjük kemény habbá , a tojásfehérjéket is majd óvatosan a karamelles péphez kavarjuk( előszőr a tejszínt , majd a tojáshabot is)
Szirup:
1 evőkanál cukor
100ml víz
A cukrot a vízzel összefőzzük , majd meglocsoljuk vele a lapokat amiket aztán megkenünk a karamelles krémmel.
Glazur:
6 evőkanál barna cukor
6 evőkanál tejszín
100g vaj
A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a forró vajat és a tejszínt és az egészet összefőzzük. A sütink tetejét megkenjük vele.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom sütemény,van nekem is egy hasonló receptem,nagyon guszta lett:-)
VálaszTörlésMind elkapkodják majd a bálban, annyira finomnak néz ki.
VálaszTörlésDitta nállunk a családban a karamelles sütik aratnak. Nagyon finom ez is .
VálaszTörlésKati így utólag elárulhatom , hogy volt sikere. Egy darabot sem kellett hazavinnem.
VálaszTörlés