2011. március 23., szerda

Csodálatos szelet

Édesanyám kedvenc sütie.

Hozzávalók:

Barna piskóta:
4 tojás
8 kanál viz
27 dkg cukor
20 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
A hozzávalókból szokásos módon piskótát sütünk.

Diós- meggyes piskóta:
6 tojásfehérje
1 csésze ( 2,5 dl) cukor
1 csésze meggy
1 csésze dió ( dúrvára vágva)
1 csésze liszt
A tojásfehérjét a cukorrral habbá verjük, hozzáadjuk apránként a lisztet, a meggyet és a diót, majd megsütjük.

Krém:
6 tojássárga
2 dl tej
2 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 Rama margarin vagy vaj
2 vaniliacukor
A tojássárgákat a  lisztet a,cukrot és a tejet csomómentesre kavarjuk, majd sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt hozzákavarjuk a margarint vagy vajat,
 A barna piskótát kettöbe vágjuk, megkenjük az egyik felét a krém egyrészével, rátesszük a  diós-meggyes piskótát , megint krém és  barna piskóta .
Tetejét csokival vonjuk be.

5 megjegyzés:

  1. Nevéhez méltó:-),fincsi lehet.

    VálaszTörlés
  2. Ezt megfogom csinálni,nagyon fincsinek látszik!

    VálaszTörlés
  3. Már a neve is elárulja:-)
    Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  4. Esküvőkön szoktunk ilyesmi sütiket enni, tényleg csodálatos, és mutatós.

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm mindenkinek! Érdemes kipróbálni!

    VálaszTörlés