2011. március 23., szerda

Barackos muffin

Egyszerű , nagyon finom , nagyon olcsó ,  nállunk bevált recept . Sokszor , ha valami édességet , sütit kívánunk és időm sincs sok rá ,vagy ha későn bejelentett vendég érkezik hozzánk , netalán attól tartok , hogy  nem sikerül  akkor mindig ezt sütöm. Finom , nem elrontható és hamar elkészíthető recept.

Hozzávalók kb.18-20db-hoz:
2 csésze liszt ( 2,5 dl-es csészével)
1 csésze cukor
fél csésze olaj
4 tojás
1 vaniliacukor
1 sütőpor
2 barackos  kicsi DANONE joghurt.( kb.2,5 dl)
 ízlés szerint mazsola , meggy, csoki, dió, kakaó stb.

A lisztet összevegyítjük a sütőporral ( és a kakaóval , he teszünk bele).
A tojásokat habosra keverjük a cukorral , vaniliacukorral, ezután hozzáadjuk az olajat , a joghurtot , majd a sütőporos lisztet.
A pappírral kibélelt muffinsütő formákat félig megtöltjük, tehetünk bele csokit, meggyet ( mint az én esetemben) , diót , mazsolát stb, majd háromnegyed részig beborítjuk a masszával. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek, én is azért szeretem a muffint, mert gyorsan elkészíthető és ezer féle módon variálható, mindig olyan mintha egy újfajta sütit készítenék.

    VálaszTörlés
  2. Ebben nagyon is egyetértek veled Kati!

    VálaszTörlés