2011. március 20., vasárnap

Diótorta2



 Ez a torta nem annyira a szépségéről híres , sokkal inkább az ízéről. Nagyon , de nagyon finom!

Hozzávalók:
20 dkg cukor
6 tojás
1 csomag vaniliás cukor
20 dkg darált dió
4 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
fél dl diólikör
A krémhez:
20 dkg darált dió
4 dl tej
2 tojás
1 csomag vaniliás pudingpor
14 dkg cukor
fél dl rum
4 dl tejszín
2 dkg zselati
A diszítéshez:
dióbél
csokitörmelék

A cukrot a tojássárgákkal és a vaniliás cukorral habosra kell kavarni, majd hozzáadni apránként a diót, a sütőporral összekevert lisztet, végül beleforgatni a tojáshabot. A masszát 180 fokon 20-22perc alatt megsütni.
A krémhez a tejet a tojásokkal, a pudingporral meg a cukorral simára kavarni. Lassú tűzön, állandóan keverve sűrűre kell főzni. A tűzről levéve beleszórni a darált diót, ízesíteni rummal. A kihúlt krémbe csorgassuk bele a beáztatott, majd felolvasztott zselatint, végül pedig a habbá vert tejszínt is.
A piskótalapot négybe vágni, egyenként megöntözni diólikörrel, megkenni krémmel, majd a maradék krémmel bevonni a tetejét és oldalát is.
Díszítésként karamellbe mártott dióbelet és csokitörmeléket tehetünk a tetjére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése