Hozzávalók kb. 12 db.-hoz:
3 tojás
15 dkg cukor
30 dkg liszt
4 dkg puha vaj
20 dkg tejfől
narancshéj
vaniliacukor
sütőpor
A zseléhez:
200 ml narancslé
1 kanál étkezési keményítő
1,5 kanál cukor
Elsőnek a zselét készítjük el, hisz annak hűlnie kell. A 200 ml frissen csavart narancslevet a cukorral felforraljuk, majd a keményítőt elkavarjuk néhány csepp narancslével és a forró narancslében sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A muffin masszához a tojást a cukorral, vaniliáscukorral és a narancshéjjal habosra keverjük. Elöször a vajat és a tejfőlt adjuk hozzá, majd a sütőporral és egy csipetnyi sóval elkevert lisztet keverjük bele.
A muffinformánkat kibéleljük papírral , a masszával félig megtöltjük a papírkosárkákat, 1 kanál zselét teszünk rá, majd a masszával befedjük.
Előmelegített sütőben15-20 percet sütjük.
Azt hittem, csak gyönyörű tortákat sütsz:-) De ez a muffin is nagyon ínycsiklandó.
VálaszTörlésTényleg, valami újdonság. :)) Nagyon fincsi lehet! Ki kell majd próbálnom, attól tartok ;))
VálaszTörlésNagyon guszta lett, én muffin imádó vagyok egyébként is.
VálaszTörlésGerdi szoktam azért mást is sütni, csak mostanában egyre ritkábban ,sajnos!
VálaszTörlésPanna csak bátran , nagyon finom!
Kati nemcsak guszta , finom is!