2011. június 9., csütörtök

Narancsos muffin

Ezt a muffin receptet Miminél találtam nem is olyan régen, azóta készülök elkészíteni.Nem csalódtam benne, hisz nagyon finom! A narancs zselénél egy kicsit csökentettem az adagokon , amit nem bántam meg , mert még így is maradt belőle. Annyi, hogy tehettem volna többet is a muffinokba, de azt majd a következőnél. A másik hibám az volt , hogy nem volt türelmem kivárni , míg a zselé kihűl, ezért ahogy rátettem a masszára folyt le róla.

Hozzávalók kb. 12 db.-hoz:
3 tojás
15 dkg cukor
30 dkg liszt
4 dkg puha vaj
20 dkg tejfől
narancshéj
vaniliacukor
sütőpor

A zseléhez:
200 ml narancslé
1 kanál  étkezési keményítő
1,5 kanál cukor

Elsőnek a zselét készítjük el, hisz annak hűlnie kell. A 200 ml frissen csavart narancslevet a cukorral  felforraljuk, majd a keményítőt elkavarjuk néhány csepp narancslével és a forró narancslében sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A muffin masszához a tojást a cukorral, vaniliáscukorral és a narancshéjjal habosra keverjük. Elöször a vajat és a tejfőlt adjuk hozzá, majd a sütőporral és egy csipetnyi sóval elkevert lisztet keverjük bele.
A muffinformánkat kibéleljük papírral , a masszával félig megtöltjük a papírkosárkákat, 1 kanál zselét teszünk rá, majd a masszával befedjük.
 Előmelegített sütőben15-20 percet sütjük.

4 megjegyzés:

  1. Azt hittem, csak gyönyörű tortákat sütsz:-) De ez a muffin is nagyon ínycsiklandó.

    VálaszTörlés
  2. Tényleg, valami újdonság. :)) Nagyon fincsi lehet! Ki kell majd próbálnom, attól tartok ;))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta lett, én muffin imádó vagyok egyébként is.

    VálaszTörlés
  4. Gerdi szoktam azért mást is sütni, csak mostanában egyre ritkábban ,sajnos!

    Panna csak bátran , nagyon finom!

    Kati nemcsak guszta , finom is!

    VálaszTörlés