Mint említettem még mindig vannak elmaradt tortáim ( amiket a gép hibája miatt nem tudtam feltenni), van közöttük olyan is amit már, vagy épp hasonlót eddig készítettem, van olyan is amit most előszőr.
-elsőnek egy motros torta , amely egy kisfiú szülinapjára készült , a kérés az volt , hogy a tortán egy cross motor legyen , de ha lehet állva.A gondom ezzel az volt, hogy nem volt időm előre elkészíteni a motrot, ezért nem tudott jól kiszáradni, szegényke eléggé ment össze és a végén már nem is hasonlított cross motorhoz! Az is igaz , hogy nem vagyok egy nagy motorbicigli szakértő és mivel a gépünk sem működött ezért úgy készítettem , ahogy eltudtam képzelni egy cross motrot! A torta vaniliás piskóta eperes, joghurtos krémmel töltve, fondanttal borítva, a motor is abból készült.
- másodiknak egy lego torta, az is egy kisfiú szülinapjára készült, ugyancsak epres joghurtos krémmel, akárcsak az előbbi és ugyanarra a szülinapi bulira készítettem mint a motros tortát , csak ezt egy másik kisfiúnak , akik együtt ünnepelték szülinapjukat.
- harmadik egy Barbie baba torta , kislánynak készült, szülinapra, és akárcsak az előbbiek ez is epres joghurtos krémmel, fondanttal borítva, a súlya kb 4 kg volt.
- a következő egy Thomasos torta, már több ehez hasomlóval találkoztam blog olvasás közben, talán a Kiskukta tortája fogott meg a legjobban, inkább az övéhez hasonlít, vaniliás piskóta oroszkrémmel töltve.
Nagyon szépek.
VálaszTörlésGyönyörűek ezek a torták! ...és micsoda tempóban készülnek...csak kapkodom a fejem. :-)
VálaszTörlés(Leírnád, hogy a madártej-krémet hogyan készíted? Köszi!)
Rozsika köszi!
VálaszTörlésKati nagyon szivesen, valahol a blogon már megtalálható a recept:
-szoktam sütni egy 8 tojásos fehér piskótát a következő adagokkal: 8 tojásfehérje, 8 kanál cukor, 8 kanál liszt, 1 sütőpor, 1-2 kanál olaj. Nem fog olyan magasra nőni, mint a szokásos piskóta!Ezt ki kell tapasztalni, a tepsitől függően hány tojásból sütjük.
Krém: a 8 tojássárgáját, 2 vniliás pudinggal, 1 kanál liszttel, 7 dl tejjel, 5 dkg cukorral megfőzök, majd kihűtöm. Közben 1 vajat vagy margarint 10 dkg porcukorral habosra kavarok, majd a kihűlt pudinggal óvatosan összedolgozom.
Ha csak sütinek sütöm akkor a tetejére jár tejszínhab, ha tortának akkor elszoktam vágni a tortalapot 3-4 fele, majd megtöltöm a krémmel és fondanttal borítom.
Köszönöm! :-) Már sok helyen kerestem, de nem találtam. Ki is próbálom a hétvégi "ovi-búcsúzós-vakációs" tortához. :-)
VálaszTörlés