Hozzávalók kb. 80 drabhoz:
1 kg liszt
18 dkg margarin
18 dkg zsír
6 tojás
3 dl tej
15 dkg porcukor
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
csipet só
szilvalekvár
Elkészítés:
A langyos tej felébe beletesszük a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt. A lisztet összemorzsoljuk a zsírral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a megkelt élesztőt, a porcukrot, a tej ,másik felét és a csipet sót. Jól összedolgozzuk a tésztát és 10 cipót formálunk belőle. Fél órát állni hagyjuk.
A cipókból köröket nyújtunk és 8 cikkre vágjuk. A vastagabbik felébe teszünk 1 kávéskanályni lekvárt és feltekerjük kifli alakúra.A kifliket zsírral vékonyan kikent tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 13 percig sütjük világos színűre. Tálalás előtt porcukorral megszorjuk, ha kihűlt rögtön fogyaszthatjuk.
Keményebb szilvalekvárt tegyünk bele, mert ha híg kifolyik a kifliből.
Nagyon szeretem az ilyen kiflit:)
VálaszTörlésMegkérlek majd a játékom keretében kapott ajándékodat tedd ki a blogra is, majd szeretném az összeset közzétenni egy nagy záró bejegyzésben:)