2012. augusztus 29., szerda

Vargabéles

A vargabéles egyik nagy kedvencem, nagyon sokszor elkészítettem már , most vettem észre hogy a blogon még nem szerepel, ezt most bepótolnám hátha valaki még kedvet kap hozzá!
Kiváló egy kiadós leves után, a vargabélest általában kockára vágva, porcukorral megszorva , nem túl melegen inkább langyosan fogyasztjuk.
Hozzávalók:
30dkg cérnametélt
50dkg tehéntúró
5 db tojás +1
5 dkg mazsola
1 csomag fagyasztott réteslap
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaniliás cukor
15 dkg porcukor
2 dl tejföl
5 dkg vaj vagy margarin
1 dl olaj

A tésztát enyhén sós vizben kifőzzük vigyázva hogy nehogy nagyon megpuhulljon, majd a vajjal elekverjük.
A túrót villával összetörjük, a tojásokat kettéválasztjuk.
A tojássárgát a cukorral kikeverjük, beleszorjuk a citrom reszelt héját, a vaniliáscukrot , a mazsolát, összekeverjük a túróval és a tejfőllel.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és összekeverjük a túrós masszával, majd a langyosra hűlt tésztát belevegyítjük a túrós massszába.
A tepsit kikenjük olajjal, belehelyezünk egy réteslapot amit ugyancsak megkenünk olajjal, ráborítjuk a következő réteslapot amit ugyncsak olajjal kenünk meg és ugyanígy járunk el még két réteslappal, vagyis összesen 4 réteslapot rakunk egymásra.
Ezt követően rásímítjuk a túrós masszával elkevert tésztát, amit beborítunk ugyancsak 3-4 réteslappal úgy hogy a réteslapok tetejét egyenként megkenjük olajjal.
A legfelső lapot kevét olajjal elkevert egy tojássárgával megkenjük.
Előmelegített sütőben kb 40 perc alatt szép pirosra sütünk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése