2011. május 15., vasárnap

Zebra csíkos torta


Egy 18 éves lány szülinapjára  készült ez a torta, csak annyi volt a kérésük  , hogy csokis legyen és kb. 30-35 szeletes. A többit meg rámbizták.  Nos bevallom ezeket a tortákat szeretem a legjobban , ahol elengedhetem a fantáziámat  hisz nem köt semmi semmihez.
 Már nagyon régóta tetszenek a zebra csíkos torták, több blogon is találkoztam velük és már  vártam az alkalmat , hogy kipróbálhassam. Úgy éreztem , hogy ez az alkalom tökéletes, szerintem egy ennyi idős lánynak pont megfelelő, hiszen nem is túl csicsás és elég vagány is !
Úgyhogy nekikezdtem és élveztem is minden pillanatát. Már most tudom, hogy még sok hasonlót fogok készíteni, hiszen nagyon tetszik ez a stílus.
A tortához sütöttem egy 6 tojásos vizes-kakós piskótát ( 25 cm-es formában), meg egy 4 tojásosat ( 18 cm-es formában). Mindezt megkentem  2 adag tejszínes, csokipudingos krémmel. Fondanttal borítottam, a rózsák is abból készültek.

9 megjegyzés:

  1. Éljen a zebra csíkos torta!!!! A fiatal lányoknak ez annyira passzol! Nagyon szép a rózsákkal! ...és bár egyszer én is ráérzek arra, hogyan kell ilyen szép masnit készíteni!

    VálaszTörlés
  2. gyonyoru szep! en is nagyon szeretem a csikos tortakat!

    VálaszTörlés
  3. Csatlakozom az előttem szólókhoz. Éljen a zebra csíkos torta! Csak egy dolog akadályozott meg eddig, hogy elkészítsem, a fekete fondant készítése. Nem szeretek a feketével dolgozni mert mindent összefog és nekem mindig nagyon törik.

    VálaszTörlés
  4. Elegant si foarte frumos tortul,felicitari!

    VálaszTörlés
  5. Foarte frumos ti-a iesit tortul.Si mie imi place cand nu sunt legata de o tema.Cat de greu a fost tortul?

    VálaszTörlés
  6. Köszi Gabi, szerinten is nagyon csajos! Nem tudom mi a gondod , de nekem nagyon tetszik a masnid!

    Adela köszi!

    Köszi Cecilia, én mióta porfestéket használok ( de eddig még csak feketét próbáltam) nem panaszkodom . Addig nekem se lett elég fekete.

    Adina multumesc si pentru vizita. Te mai astept!

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű lett,nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  8. Andrea n-a fost asa de greu , chiar mi-a placut foarte mult sa fac.

    Kati köszi! Kedves vagy!

    Ditta köszi, aranyos vagy mint mindig!

    VálaszTörlés