2011. május 1., vasárnap

Képviselőfánk


A hétvégén a szabadban voltunk sütögetni és ezzel a sütivel leptem meg a társaságot, tudva azt , hogy nagyon de nagyon szereti mindenki !

Hozzávalók:( kb 60-70 darab lesz belőle)

2 dl olaj
20 evőkanál viz
20 dkg liszt
8 tojás
Forraljuk fel a vizet az olajjal, öntsük hozzá folyamatosan kevergetve a lisztet. Kis lángon főzzük sűrűre állandóan kevergetve. Kihűlésig keverjük. Amikor már langyos , egyenként keverjük hozzá az egész tojásokat.
Kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kb. 6 cm-re dió nagyságú halmokat rakunk ( vizes kicsi kanállal), egy pici pihenés útán előmelegített sütőben , egyenletes hőmérsékleten sütjük. A sütő ajtaját kb 15 percig nem szabad kinyitni. Kihűlés után a tészta alját levágjuk és a következő krémmel kenjük meg:
1 liter tej
4 tojás
2 dl cukor
2 dl liszt ( lehet 1 vaniliáspudig és a többi liszt)
A tejet a cukorral felforraljuk, közben a tojássárgáját a liszttel és egy pici tejjel símára keverjük , majd a forrásban lévő tejhez adjuk. Abban az esetben , ha puding nélkül készítjük tehetünk bele még vaniliacukrot is. Felforraljuk és a még forró krémhez keverjük a tojások felvert habját.
A levágott tészták hártyaszerű közepét kivájjuk és megtöltjük egy rend vaniliakrémmel amire tehetünk egy rend tejszínhabot is, ráhelyezzük a tetejét, megszorhatjuk porcukorral ,vagy olvasztott csokit csorgathatunk rá.

1 megjegyzés:

  1. Nyammm!Egyik kedvencem! Köszi , hogy felelevenítetted a receptet , hamarosan meg fogom én is sütni! Ahogy édesanyám sütötte, azt imádtam! Persze nagyon hasonlít a tied is ahhoz! Gratula, nagyon jól néz ki!!

    VálaszTörlés