2011. augusztus 21., vasárnap

Kilari torta

Szombaton unokahúgomnak, Szilvinek ünnepeltük 9.szülinapját és a torta(ák) készítése mint mindig most is  az én feladatom volt. Már kb. egy hónapja a tudomásomra hozta, hogy kedvenc rajzfilm figuráját kell elkészítenem, akkor még nem nagyon figyeltem fel , hogy mit is szeretne. Aztán a hét elején ráébredtem, hogy nem is lesz egyszerű dolgom! Előszőr csak a nevét tudtam meg : Kilari, ami persze, hogy még nem mondott nekem semmit, aztán kaptam egy rajzot, amit az unokahúgom készített, itt már  láttam, hogy nem lesz egyszerű, aztán  szokásom szerint keresgéltem az interneten, de nem találtam semmi témába illő dolgot. Egy Kilarival kapcsolatos tortát sem! Tudván, hogy jó népes társaság fog résztvenni a szülinapi bulin,  vagyis minél több szeletes tortára lesz szükség, ezért egy emelets tortára döntöttem, aminek a tetejére képzeltem el Kilarit valamilyen táncos pózban. Nem egészen úgy sikerült, mint képzeltem, de az örömújjongás , amit kiváltott az unokahúgomból, mindent kárpótolt! Egyszerűen fantasztikus volt , ahogy örült neki!
A tortához sütöttem egy 5 tojásos meg egy 4 tojásos vizes kakaós piskótát, amit erdeigyümölcs krémmel töltöttem , fondanttal borítottam. Kilarit is fondantból készítettem.



Ugyanakkor az elmaradhatalan  banántortát is elkészítettem, ami Szilvi kedvenc tortája , rövid töprengés után fatörzsnak raktam össze. Ez az első fatörzs tortám, még van mit gyakorolnom rajta, de összerakva jobban mutat minha csak  a szokásos rúdakban hagytam volna.

 És mutatok még néhány képet az ünnepeltről meg a buli aprajáról:



 Középen a hosszúhajú, hajpántos kislány az ünnepelt.

 A legizgalmasabb része, hogy mindenki kedvére leszedhet, amit akar a tortáról.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper lett a Kilaris torta! És a fatörzs is szép, biztos jó is volt, nincs mit szégyenkezni miatta! Látszik, hogy a gyerekek is örültek .

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek a torták mint mindig.Ügyes vagy! És hát annál jobb élmény nincs is mikor átélheti az ember hogy az általa készült sütemény, torta vagy bármi is legyen nagy örömöt okozott az ünnepeltnek. Szerintem annál nagyobb elismerés nem is kell...:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek lettek! A bulin úgy látom nagyon nagy volt a siker. :)))

    VálaszTörlés
  4. Szerintem is szép lett a torta, és ahogy Anikó is írta, a legnagyobb elismerés, ha tetszik az ünnepeltnek.

    VálaszTörlés
  5. Csatlakozom az előttem szólókhoz nagyon szép lett a torta és a fatörzs is. Nagyon ügyes vagy.

    VálaszTörlés
  6. Vagány tortákat sütöttél :)) Boldog szülinapot az ünnepeltnek!

    VálaszTörlés
  7. Marisz köszi, nagyon aranyos vagy!

    Anikó köszi, szerintem is a lényeg az ünnepelt elismerése és öröme!

    Igen Petra, volt sikere, a gyerekek még öszintén tudnak örülni mindennek!

    Kati köszi!

    Mrita köszönöm!

    Panna köszi szépen az ünnepelt nevében is!

    VálaszTörlés