2011. augusztus 16., kedd

Gyümölcsös süti




Valami könnyű, gyümölcsös sütit kívántunk meg a hétvégén és  rövid töprengés után erre a sütire esett a választásom. Bármilyen gyümölcsel elkészíthetjük, én most  pirosribizlit és meggyet használtam  fel hozzá.

Hozzávalók:
6 tojásos piskóta
A krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 dl tej
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaniliás cukor
4 evőkanál griz
A tetjére:
7,5 evőkanál kristálycukor
5 dkg zselatin
3 csomag vaniliás cukor
0,5 dl viz

A krémhez a 4 dl tejet a porcukorral és a vaniliás cukorral felforraljuk, majd belefőzzük a grízt. Állandó keverés mellet besűrítjük, majd kihűtjük. Közben a margarint a 20 dkg  porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt grízt. A tésztát magas oldalú tepsibe tesszük, rásimítjuk a grízes-margarinos krémet, sűrűn telerakjuk gyümölcsszemekkel. Hűtőbe tesszük.
A tetejére a zselatint a cukorral, vaniliás cukorral és a vízzel simára keverjük, felfőzzük. majd állandó keverés mellett dermedésig hűtjük. Ezután ráöntjük a hideg gyümölcsök tetejére és a teljes dermedésig visszatesszük a hűtőbe.

4 megjegyzés:

  1. Tortázás mellett még van kedved piskóta alapú sütit készíteni,enni?:))Csak mert amióta én tortákat sütök,azóta nem kívánom a piskótás dolgokat,minden,csak ne piskóta alapú legyen..:))

    VálaszTörlés
  2. Rozsika, Petra köszi!

    Edó nekem mindig is a piskóta alapú sütik voltak és talán maradnak is a kedvenceim! Sosem tudok ráunni!

    VálaszTörlés