2011. február 6., vasárnap

Kinder tejszelet


A hétvégén kosaras bálba voltunk és ez volt az egyik süti amit elkészítettem. Most próbáltam ki először de valami szenzációs. Mindenki aki kóstolta a receptet kérte.

Hozzávalók

4 tojás
80 gr cukor
20 ml tej
100 ml olaj
2 kanál őrölt griz
2 kanál kakaó
2 kanál liszt
2 kanál méz
1 csomag sütőpor
1 vaniliáscukor

 A tojássárgákat fehéredésig kavarjuk a cukorral és a vaniliacukorral. A lisztet összevegyítjük a kakóval a grizzel és a sütőporral majd óvatosan a tojássárgához kavarjuk. Hozzáadjuk a tejet, olajat és a mézet.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és lassan a tojássárgás masszához kavarjuk. 2 lapot sütünk(  30 X34 cm-es tepsiben ,kb 12 perc alatt )

Krém

200 gr sűritett tej
200 ml tejszín
100 ml tej
6 gr zselatin
1 kiskanál méz
a vaniliaukor

 A sűritett tejet 50 ml tejjel elkavarjuk, a zselatint  2 kanál vizbe beáztatjuk majd 50 ml tejbe vizgőz felett feloldjuk és hozzáadjuk a sűritett tejhez a mézzel és a vaniliacukrral  együtt.
A tejszínt habbá verjük majd a sűritett tejes masszához kavarjuk. Pár percre hűtőbe tesszük majd megkenjük  az egyik lapot és ráhelyezzük a másikat.
A tetejére 100 gr étcsokit 2 kanál olajjal felolvasztunk és rásímitjuk. Én még tettem a csokiba egy evőkanál  Finetti csokikrémet is.

5 megjegyzés:

  1. Angi ez nagyon jól néz ki,ki fogom próbálni,ez a Fannikám kedvence:-)

    VálaszTörlés
  2. Csak bíztatni tudlak Ditta arra , hogy próbáld ki. Nem fogsz csalódni. Nagyon finom és könnyű süti. Az én kislányom is imadja.

    VálaszTörlés
  3. Angi, nem csoda, hgoy kedvenccé vált. Én is elkészítettem már régebben, hát nálunk sem tartott sokáig.
    FINCIKE!!!

    VálaszTörlés
  4. Az egyik kedvencem, biztos kipróbálom!

    VálaszTörlés
  5. Angi a piskóta mennyisége az 2 lapra elegendő?

    VálaszTörlés