2011. február 2., szerda

Házi csoki


 Nemrég a Selgros-ban jártunk és ott akadt meg a szemem a Covalact-os tejporon  és szinte a párommal egyszerre mondtunk ki , hogy milyen rég nem ettünk házicsokit, így hát vettem egy dobozzal. Ma nem sok dolgom lévén nekifogtam elkészíteni.

Hozzávalók (kb.30db 50 gr-hoz)
1 kg cukor
2 evőkanál kakaó
2 dl viz
fél vaj vagy margarin
fél kg tejpor
ízlés szerint őrölt babkávé,  dió, mogyoró, meggy, kókuszdió


A  kiló cukrot 2 kanál kakóval ösze kell kavarni, majd 2 dl vizzel összefőzni, forrástól számítva még 3 percet kell főzni.
A tűzről levéve lassan belekavarjuk a vajat és a tejport. Tehetünk bele a fent enlítettek közül amit szeretünk. Én csak egy kevés  mogyorót tettem bele,mert a férjem csak natúron szereti.
Vajazott tepsibe kiönteni, majd ha kihűl tetszés szerint szeletelni. Én még celofánba csomagoltam , hogy ne száradjon meg túl hamar.
Jó étvágyat hozzá!

3 megjegyzés:

  1. Én is szoktam készíteni,nagyon szeretjük,szerintem nem sokan vannak aki nincsenek ezzel így:-)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem , ma is vettem egyet sunyiba, s amig haza értem az úton megettem.Pedig igazán nem hiányzik a kilóimtól:)

    VálaszTörlés
  3. En is csinaltam ,fel kilo tejpor,700 g cukor,2,5 dl viz ,200 g margarin.Acukorbol es vizbol sziruppt foztem ,beletettem a margarint majd mikor az elolvadt belekevertem a tejporos kakaot,vajazott tepsibe tettem,de 24 ora mulva sem kemenyedett meg fojt szet az egesz,ki is dobtam ,nem tudom mit rontottam el.

    VálaszTörlés