Hozzávalók:
a tésztához
2 tojás
6 evőkanál cukor
10 evőkanál olaj
14 evőkanál tej
18 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
egy tasak sütőpor
a töltelékhez:
50 dkg orda
10 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
4 tojássárga
a tojáshabhoz:
4 tojásfehérje
12 dkg porcukor
pár csepp citromlé
A tojást a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk az olajat,
a sütőport, majd felváltva a tejet és a lisztet illetve a kakaót. Ezt a masszát
kizsírozott kilisztezett tepsibe öntjük.
Az ordát villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrot és a
vaníliás cukrot, majd a tojássárgával habosra kavarjuk. Az ordás krémet
kanalanként beleszaggatjuk a barna kavart masszába, majd előmelegített sütőben
tűpróbáig sütjük .
Amíg a tészta sül, felverjük a tojásfehérjét a citromlével
és a porcukorral, majd a nem teljesen kisült tésztára kenjük. A süteményt
visszatesszük a sütőbe, alacsonyabb fokozatra állítjuk a sütőt és kiszárítjuk a
tojáshabot.
Kihűlés után vágjuk fel.
De nagyon finom lehet annyira guszta! Sima túróval is lehet ugye?
VálaszTörlésFinom! Ezt én is szoktam sütni néha, mert a gyermekeim nem szeretik az ordát, emiatt egyedül kell megennem. :)))) De úgyis muszáj időnként megsültnöm annyira finom. :)
VálaszTörlésImádom az ordát,de sajnos felénk nem lehet kapni.Én is azt kérdezném,hogy túróval is jó lehet?
VálaszTörlésIgen, én túróval is készítettem már! Fincsi!
Törlés