2011. május 30., hétfő

Egyes torta Hello Kittyvel


Egy 1 éves kislány szülinapjára készítettem ezt a tortát, belül kakaós piskóta, trüffel krémmel töltve.
A trüffel krémet nagyjából Mummy blogján található recept szerint készítettem épp egy ici-pici változással.
Trüffel krém recept , ahogy én készítettem:
4 dl tejszínt felmelegítettem gőz fölött, majd belekavartam 3o dkg csokit ( 20 dkg tejcsokit és 10 dkg étcsokit), majd mindezt hütőbe  ( bocsi , de újjabban nincs hosszú ü betüm)  tettem egy éjszakára. Másnap mixerrel kihabosítottam és belekavartam még 20 dkg margarint ( mindezt azért , mert úgy tünt, hogy nem lesz elég a krém).Igen ám , de  nem ment  minden azért oly símán, a margarin után összement ez egész krémem. Na most mit csináljak vele,   ilyenkor nagy kisértést érzek arra , hogy dobjam az egészet e kukába és készítsek újjat, ám időhiány esetén valami praktikusabbat, gyorsabbat kellet kitalálnom. Még fogalmam sem volt , hogy mi fog történni, de az egészet úgy ahogy volt újramelegítettem, majd fagyóba téve újra lehütöttem és miútán megpróbáltam újrahabosítani, lássunk csodát helyrepattant az egész. Alig hittem a szememnek, még most sem tudom, hogy mit rontottem el, talán csak sejtem. Na de minden jó , ha a vége jó, ugye ezt szokták mondogatni!
Visszatérve a sok viszontagság után egy nagyon finom krémet kaptam, ami a visszajelzésekből megtudva nagyon ízlett a vendégseregnek.

11 megjegyzés:

  1. Jajj,annyira helyes az a Kitty a tetején.Nagyon valóságos pofija van :)Szuper lett.

    VálaszTörlés
  2. Édes-cuki ez az egyes torta! A trüffel krém nálam sem az eredeti, szintén több tejcsokival és valamennyi (kevés) étcsokival készül. Milyen jól kitaláltad, hogy mégis működőképes lehet ez a krém és sikerült is! Még talán akkor is működött volna a dolog, ha simán tejszínt adsz hozzá margarin helyett.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett! A nehézségeket, pedig bravúrosan megoldottad :)

    VálaszTörlés
  4. Aranyos lett a torta:)Milyen margarint használtál a krémhez?Ha nem Ráma,akkor az volt a gond.Vagy kavarhattál volna hozzá tejszínhabot is.De látod,milyen jól megoldottad:)

    VálaszTörlés
  5. Aranyos lett a torta!!! Tetszik, hogy pöttyös!!!! :) és a Kitty is cuki! A krémet ügyesen megoldottad!!! Én is mindig kísérletezek... :)

    VálaszTörlés
  6. Szép lett, igazi "csajos" torta, a lányaim megőrülnének érte! :)))

    VálaszTörlés
  7. Nagyon aranyos és szép lett:-)
    A trüffel krémmel én is jártam már így és felmelegítés után nekem is helyreállt,persze pont eljegyzési tortába készült:-)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szép:) Én is csináltam már ilyet mert túl lágynak gondoltam a trüffel krémet és ezért belekevertem egy kis margarint, nem volt jó ötlet...a felmelegítés sajnos nem jutott eszembe:)

    VálaszTörlés
  9. Lexana, Rozsika köszi, aranyosak vagytok!

    Gabi még süöttem egy tortát ugyanerre a szülinapra, ami tejszínes csokikrémmel volt töltve, ezért ezt is nem akartam tejszínesen.

    Panna, Adryenn köszi, kedvesek vagytok!

    Edó pedig Ramat kavartam bele.

    Mummy köszi!

    Egycsipet köszönöm!

    Adryenn, Barbie köszi szépen!

    VálaszTörlés