2012. június 29., péntek

Kavart ordás

A tegnap a szüleimtől egy darabka ordát kaptam, némi töprengés után erre a sütire esett a választásom, már több éve nem sütöttem, pedig az egyik nagy kedvencünk volt.

Hozzávalók:
 a tésztához
2 tojás
6 evőkanál cukor
10 evőkanál olaj
14 evőkanál tej
18 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
egy tasak sütőpor

 a töltelékhez:
50 dkg orda
10 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
4 tojássárga


a tojáshabhoz:
4 tojásfehérje
12 dkg porcukor
 pár csepp citromlé

A tojást a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk az olajat, a sütőport, majd felváltva a tejet és a lisztet illetve a kakaót. Ezt a masszát kizsírozott kilisztezett tepsibe öntjük. 
Az ordát villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tojássárgával habosra kavarjuk. Az ordás krémet kanalanként beleszaggatjuk a barna kavart masszába, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük .
Amíg a tészta sül, felverjük a tojásfehérjét a citromlével és a porcukorral, majd a nem teljesen kisült tésztára kenjük. A süteményt visszatesszük a sütőbe, alacsonyabb fokozatra állítjuk a sütőt és kiszárítjuk a tojáshabot.
Kihűlés után vágjuk fel.
 

4 megjegyzés:

  1. De nagyon finom lehet annyira guszta! Sima túróval is lehet ugye?

    VálaszTörlés
  2. Finom! Ezt én is szoktam sütni néha, mert a gyermekeim nem szeretik az ordát, emiatt egyedül kell megennem. :)))) De úgyis muszáj időnként megsültnöm annyira finom. :)

    VálaszTörlés
  3. Imádom az ordát,de sajnos felénk nem lehet kapni.Én is azt kérdezném,hogy túróval is jó lehet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én túróval is készítettem már! Fincsi!

      Törlés