2011. május 17., kedd

Gummimaci torta


Ezzel a tortával nagyon megszenvedtem. Eddig még nem volt szerencsém hozzá és  az elején úgy tűnt , hogy nagyon egyszerű lesz! A gondok onnan kezdődtek, hogy nagy kellett , úgy kb 30-40szeletes.  Ezért sokat gondolkodtam, hogy  hogyis rakjam össze, hisz elég furcsa ugyanakkor számomra nagyon kedves figura ( itt el kell árulnom, hogy a 2 éves kislányom kedvence is), ugyanakkor meglegyen a nagysága is .
Végül  úgy döntöttem, hogy a hasa részét szűrőben  rakom össze, e fejét pedig megpróbálom kifaragni( na ez , ami egyáltalán nem tetszik,olyan lapos lett szegényke és egy kicsit talán nagyobb a kelletnél) .A következő , amivel nem számoltam ,  az az volt hogy mivel nagyon  nagy  késésben voltam, nem volt időm kivárni, hogy a szűrőben jól megdermedjen a krém, ezért mikor kiborítottam szétlapult az egész! Abban a pillanatban azt hittem , hogy megzavarodok, újból vissza szűrőbe és most már irány a fagyóba, nem volt más mit tennem.  Mintha most sütöttem volna előszőr, annyit bénáztam ezzel a tortával.
A végeredmény pedig ilyen lett. Ami aztán egy kissé megnyugtatott az az volt, hogy mikor már a vége felé jártam megébredett a kislányom, aki amint rápillantott a tortára nagy álmosan még, de felcsillanó szemmel kiáltott fel " Né Gumimaci torta anya! Nekem csináltad?" Szegényke minden tortára, ami neki megtetszik megkérdi, hogy neki készült?  Én meg mit felelhetnék neki mást, mint azt , hogy mindjárt jön az ő szülinapja és egy pont ilyent fog kapni. Nem lesz egyszerű dolgom  az biztos, hiszen nagyon közeledik , ezen a hétvégén tölti a két évet. Igértem neki már barbie-s tortát , katicabogarat, pillangót, Micimackót ( a barátaival), Hello Kitty-t és még én sem tudom , hogy mit. Remélem egy párat elfelejt addig!
Na de térjek vissza a Gummimacira,  az egyik barátnőm 1 éves kisfiának készítettem szülinapjára.
A torta vaniliás piskóta oroszkrémmel töltve és fondanttal borítva.

7 megjegyzés:

  1. Szerintem egyáltalán nem lett rossz.Nagyon is felismerhető,viszont ismerős az érzés,amikor valami nem az elképzelésünket adja vissza.,de még egyszer mondom,szerintem jó lett

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is nagyon jó lett,előre is nagyon boldog születésnapot a kislányodnak,és szerintem mindegy melyik tortát készíted majd neki, nagyon fog neki örülni!:-)

    VálaszTörlés
  3. Mie imi place cum a iesit Gummimaci,chiar daca ti-a fost greu.Felicitari.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jópofa! :)) Kíváncsian várom mivel leped meg a lánykád szülinapjára. Látom bőven lesz választék :))

    VálaszTörlés
  5. Aranyos, szerintem jól sikerült.

    VálaszTörlés
  6. Rozsika köszi!

    Lexana nagyon köszönöm. Sajnos az a gond , hogy legtöbbször nem vagyok megelégedve a munkáimmal!

    Ditta köszi szépen Anettkám nevében is ! Nagyon aranyos vagy!

    Andrea multumesc mult!

    Panna majd nemsokára, köszike!

    Kati köszi! Kedves vagy!

    VálaszTörlés