2010. december 26., vasárnap

Fantázia szelet

Kedvenc süteményem amit karácsonyra készítettem a következő képpen:

Lap: 8 tojás, 25dkg cukor,15 dkg dió,1 sütőpor,25 dkg liszt.
A tojásfehérjét felverni a cukorral majd apránként a többi hozzávaló. Tepsi hátán 3 lapot sütünk.
Karamell: 20 dkg cukrot aranysárgára pergelünk, rácsöpögtetjük vagy vékonyan ráöntjünk 2 lapra.
Krém: 500ml tejből 3 kanál liszttel 3 tojássárgával 10 dkg cukorral és 2 vaniliacukorral pépet főzünk, kihütjük.
Egy vajat vagy margarint jó habosra kikavarunk majd belekavarjuk a pépet. Összerakjuk a következő képpen:karamelles lap+krém+lap+krém+karamelles lap. A tetejére lehet csokimázat vagy 2 tojásfehérjét 15 dkg cukorral felveni , amjd ezt rákenni. Fahéjjal és csokireszelékkel megszorni. Legalább 1 napot állni hagyni hogy álljon össze.

1 megjegyzés: