2010. december 16., csütörtök

Kókusz csiga


Egyik kedvenc aprósütimet készítettem el  ma.

Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
25dkg margarin
1dl tej
2 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
4 tojéssárgája

A krémhez:
4 tojásfehérje
30 dkg cukor
1 evőkanál ecet
1 csomag ( kb. 15dkg) kókuszreszelék

2 dkg élesztőt 1 dl tejben 1 kanál cukorral felfuttatunk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint , hozzáadjuk a megkelt  élesztőt és a tojássárgáját , majd összegyúrjuk. 5 cipóra osztjuk és fél óráig pihentetjük.
 A krémhez a 4 tojásfehérjét a cukorral és az ecettel gőz fölött habbá verjük , majd belekeverjük a kókuszreszeléket.

A tésztát vékony lappá nyújtjuk, megkenjük a krémmel
Feltekerjük és 2 cm- es darabokra szeleteljük.
Vágott felükre fordítva tepsibe rakjuk és világossárgára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése