2010. december 16., csütörtök
Kókusz csiga
Egyik kedvenc aprósütimet készítettem el ma.
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
25dkg margarin
1dl tej
2 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
4 tojéssárgája
A krémhez:
4 tojásfehérje
30 dkg cukor
1 evőkanál ecet
1 csomag ( kb. 15dkg) kókuszreszelék
2 dkg élesztőt 1 dl tejben 1 kanál cukorral felfuttatunk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint , hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a tojássárgáját , majd összegyúrjuk. 5 cipóra osztjuk és fél óráig pihentetjük.
A krémhez a 4 tojásfehérjét a cukorral és az ecettel gőz fölött habbá verjük , majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
A tésztát vékony lappá nyújtjuk, megkenjük a krémmel
Feltekerjük és 2 cm- es darabokra szeleteljük.
Vágott felükre fordítva tepsibe rakjuk és világossárgára sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése