2011. július 27., szerda

Neszeszeres táska torta

Ezzel a tortával elég jól megjártam! Egyáltalám nem ilyennek képzeltem el! Még be sem tudtam  burkolni a tortát  és  már jöttek utánna. Valamit  nagyon összekuszáltunk az időponttal ( kb. 2 órával jöttek korábban  az én számításom szerint  és arra az időre még pont szükségem lett volna). Nem mondom , hogy a megrendelő hibája, lehet , hogy én  jegyeztem le rosszul!  Mit tehettem egyebet , mint megkértem , hogy  jöjjenek vissza kb. egy fél óra múlva és megpróbáltam összehozni valamit e kevés idő alatt. Sajnos ez  meg is látszik rajta! Lett volna mit még szépítgetni , alakítgatni ,de ez már késő bánat. Ami kissé megnyugtat, az az , hogy még valamikor a tortasütésem kezdetén készítettem egy hasonló neszeszert az egyik tortára és az alapján kérték ezt is. Hát ez sem lett rosszabb annál!
A torta vaniliás piskóta oroszkrémmel töltve , fondanttal burkolva és díszítve.

2011. július 25., hétfő

Katicabogár torta


 Ehez a tortához sincs sok hozzáfűzni valóm, több is megtalálható már a blogon, kislánynak készült, a torta belül  vaniliás piskóta erdei gyümölcsös krémmel, kivülről pedig a megszokott ,házi készítésű fondanttal borítva.

2011. július 24., vasárnap

Ibolyás kosár torta

Nem ez az első ibolya virágos kosártorta., amit készítettem, de viszont  ez  sikeredett a legnagyobbra. A súlya kb.3,5 kg volt, több mint 70 darab ibolya került rá és még mindig megbírt volna egypárat! Szülinapra készült, kakaós piskóta étcsokis, tejszínes krémmel töltve. Kakaós fondanttal fontam körbe a kosarat, az ibolyák fondantból készültek.

Keresztelői torták

A hétvégén 3 kisebb tortát készítettem, mindhármat különböző  keresztelőkre.  Nagy szerencsém volt , hogy kisebbeket kértek ( kb. 2 -2,5 kg-osak voltak) másképp talán nem  is boldogultam volna.
Kettő közülük kislány , egy pedig kisfiú keresztelőjére készült, de ez látszik a díszítésen is. Mindhárom 5 tojásos vaniliás piskóta oroszkrémmel töltve, fondanttal borítva és díszítve.



2011. július 22., péntek

Vadászos torta



Egy 3 éves kisfiúnak készíttették  ezt a tortát, aki , mint hallottam , nagyon szereti a vadászattal kapcsolatos dolgokat ( ez  érthető , hisz az apukája is vadász). Nem kevés időt  és energiát fektettem belel  ebbe a tortába, ami  a legnagyobb bosszúságomra nem lett valami tökéletes! Időhiány miatt ( inkább erre fogom , mint arra , hogy nincs nagy érzékem a figúra készítésre) nem lettek valami tökéletesek a tortán található állatkák, a vadászról meg ne is beszéljük. De , aki megrendelte annak tetszett és remélem a kisfiúnak is. Ilyenkor mindig megfogadom , hogy majd a következő jobb lesz, de  már most tudom , hogy sajnos azt is elfogom fuserálni!
Irigylem azokat, akik már két-három nappal előre dolgoznak, már akkor  nekikezdenek megformálni a figurákat, sajnos én az a fajta vagyok , aki mindig csak akkor fog neki, amikor már beburkolta a tortát és ez jónéhány figuránál  nem nagyon működik! Ennél a tortánál is ilyen és ehez hasonló gondjaim akadtak.
A torta 5 tojásos vizes piskóta, oroszkrémmel töltve, kivülről fondant-tal borítva, a díszítését is fondantból voltam kénytelen megoldani, ami szerintem ugyancsak nem nagyon alkalmas figurakészítésre ( ezt azért merem állítani , mert már próbáltam marcipánból és abból mintha  könnyebbnek tünt volna, csak ahhoz nehezebb hozzájutnom)

2011. július 21., csütörtök

Kilóméteróra torta


Ezt a tortát egy 50 évet eltöltő hölgynek készíttette a férje, választanom kellett egy porszívó vagy egy kilóméter óra közül én meg, mint látható  az utóbbit választottam ( valahogy nem volt kedvem porszívóval kinlódni). Fogalmam sincs , talán csak sejtem , hogy szeretheti a sebességet a hölgy, ha a férje ilyen tortával lepte meg ( meg  gondolom takarítani is ).
A tortához sütöttem egy 5 tojásos vizes-kakaós piskótát, amit lúdláb krémmel töltöttem, kivülről pedig fondant-tal borítottam.

2011. július 19., kedd

Gyerektorták

A hétvégén készítettem egypár szülinapi tortát, gyerekeknek, ezeket mutatnám meg így egy bejegyzés alatt, van  köztük olyan is amit most készítettem először, de van olyan is amiből már van egy rakással a blogon!

Elsőnek egy Verda torta, szülinapra készült, kakaós piskóta csokikrémmel töltve.


Következő egy Dinó torta, itt egy elég egyszerű elkészítési módot kellett alkalmaznom időhiány miatt, lehetett volna jobb is. Két kerek kakaós piskótát sütöttem 23 cm-es formában, majd ezekből faragtam ki a dinó testrészeit, amit csokikrémmel töltöttem.


Harmadik egy Kutya torta akart lenni, ezzel sem vagyok megelégedve, rengeteg hibát fedezek fel rajta így utólag. A fej és arc része nem lett valami jó.


A következő egy Hello Kitty torta,  ennel a tortánál 6 tojásos vizes-vaniliás piskótát töltöttem oroszkrémmel.

Az utolsó pedig egy Thomas torta, ebből már többet is készítettem. Síma piskótát töltöttem lúdláb krémmel.




2011. július 18., hétfő

Spongya Bob torta


Szülinapra készült ez a torta ,  belül fehér piskótával , amit madártej krémmel töltöttem, fondant-tal borítottam  Be kell vallanom, hogy nem ismerem ezt a figurát, mikor felkértek rá több helyen is nézelődtem és csodák csodája, pont aznap készített Ditta is egyet, úgyhogy felhagytam a kereséssel és az ő mitájára készítettem el ezt, amit a végére eléggé megkedveltem. Nagyon vidám , jópofa figurának tűnik!
Itt még hiányzik szegénykének az orra, amit aztán ráhelyeztem, szerencsére még időben, de sajnos már nem készítettem újabb képeket róla.

2011. július 17., vasárnap

Thomas torta


Ez a torta nagyobbik fiútestvérem kisfiának készült 3. szülinapjára, belül vaniliás piskóta narancskrémmel töltve. Ugyancsak neki még egy verda is készült (  ennél kakaós piskótát töltöttem fehércsokis, mascapornés krémmel) ezt  nem fénzképeztem le külön, de a következő képen azért látható az ünnepelttel együtt!
Isten éltessen sokáig Szabi!

2011. július 12., kedd

Ismét egy kisebb csokornyi torta

Mostanában , személyes okok miatt ,egyre kevesebb időm volt hódolni az új szenvedélyemnek, a torta sütésnek. Azért készült egy pár torta, de inkább csak olyan , amit már készítettem és ami nagyon fontosnak bizonyult.
Ezeket mutatnám meg így egy bejegyzés alatt, nem sok hozzászólást fűzve hozzájuk:

Az első egy traktor torta, csokikrémmel töltve:

A második egy ajándék torta, lúdláb krémmel töltve.

Harmadik egy Scooby Doo-s torta, oroszkrémmel töltve és  tejszínnel bevonva.

Következik két focival kapcsolatos torta, egy címer meg egy mez torta, barátnőm  12 éves fiának készült szülinapjára, aki nagy foci rajongó. A címer torta epres, joghurtos krémmel , míg a mez torta lúdláb krémmel volt töltve.


Egyelőre ennyivel jövök,de igérem  hamarosan megoldódnak a problémáim, és már a hétvégére tele vagyok torta rendeléssel.

2011. július 5., kedd

Lovas meg egy Tojás torta


Szülinapra készült  egy idősebb személynek, 4 tojásos vizes-kakaós piskótát sütöttem , amit  fehércsokis, mascapornes krémmel töltöttem , majd fondanttal vontam be.

Ez a torta egy olyan férfinak készült , akit Tojásnak becéznek. Nem volt sok kérés a tortával kapcsolatban, egy egyszerű,fehérrel bevont, tojás alakú tortát kértek( mondjuk nem lett valami formás, lett volna mit még gömbölyíteni rajta), amin rajta legyen az ünnepelt beceneve és életkora. Ezeket próbáltam teljesíteni több, kevesebb sikerrel! A tortához sütöttem egy 5 tojásos vaniliás piskótát, amit narancskrémmel töltöttem ,kifaragtam a formát, majd fondanttal vontam be.

2011. július 4., hétfő

Hello Kitty -s torta


Egy 4 éves kislány szülinapi tortája, 4 tojásos vizes- kakaós piskóta csokikrémmel töltve, fondanttal bevonva.

2011. július 3., vasárnap

Női táska torta2



Szülinapra készült, kakaós piskóta tejszínes csokikrémmel töltve, fondant-al borítva.

2011. július 2., szombat

Díjat kaptam!

Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy díjat kaptam , mégpedig három személytől egyszerre. Ez alkalommal Gerdi , Márti és Mrs Same tisztelt meg, amiért nagyon hálás vagyok és nagyon de nagyon köszönöm , hogy rám gondoltak.
Mielőtt továbbadnám a díjat, íme a szabályok:
1. Köszönd meg annak, akitől kaptad.
2. Irj egy posztot.
3. Küld tovább 12 blognak, ha annyit érdemesnek tartasz.
4. Értesítsd a kiválasztott blogokat.

Akiknek nagyon nagy szerettel továbbadom ezt a díjat az:
Gabi
Ditta
Rózsika
Pici Juci
Panna
Lexana
Kati
Marika
Mimi
Mummy
Adryenn
Cecilia