2011. április 19., kedd

Mézes krémes

Ez is a korábban említett  hétvégi sütik közül való.
Hozzávalók:
Lap: 1 tojás
        15 dkg cukor
        3 dkg vaj
        2 evőkanál méz
        5 evőkanál tej
        1 kávéskanál szódapor
        45 dkg liszt
A tojást habosra kavrjuk ( gőz felett) 15 dkg cukorral , 3 dkg vajjal, 2 kanák mézzel, 5 kanál tejjel és 1 kávéskanál szódaporral. Ezt gőz felett sűrűre főzzük , majd belekavarunk 45 dkg lisztet.
4 lapot sütünk belőle ( tepsi hátán kb 5 perc)
Krém: 25 dkg vaj
          20 dkg porcukor
          4 dl tej
          4 evőkanál  gríz
          1 vaniliás cukor
          2 evőkanál porcukor
          barack vagy málnalekvár
A krémhez 4 dl tejben felfőzünk 2 evőkanál porcukrot, a vaniliás cukrot és 4 evőkanál grízt. Ha kihűlt , símára keverjük 25 dkg margari és 20 dkg porcukor habos keverékével. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat úgy , hogy a középső réteg közé barack vagy málnalekvárt kenünk

2 megjegyzés:

  1. Ez a másik örök kedvenc, a mézes.

    VálaszTörlés
  2. Imádom a mézes krémes sütiket.A családban nem mindenki, de soha nem lehet megunni. Nem semmi adagot készítettél:))

    VálaszTörlés