2011. április 10., vasárnap

Medvehagymás pogácsa

A tegnap az egyik ismerősünk medvehagymával lepett meg , már elég régen lejegyeztem egy medvehagymás pogácsa receptet , így elérkezett a pillanat amikor is kipróbálhattam. Sajnos még azelőtt lejegyeztem a receptet mielőtt nekifogtam volna blogot írni , ezért is nem tudom kinél láttam , aki ráismer a receptre nyugodtan jelezheti , hogy tőle származik!

 Hozzávalók kb 70 darabhoz:
50 dkg liszt
10 dkg medvehagyma
2 tojássárga
1 dl tejfől
25 dkg margarin
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 kávéskanál só
1 dkg cukor
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos , cukros tejben. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk félkemény rétestésztának, fél óráig pihentetjük.
A medvehagyma leveleit megmossuk, jól lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk.
A tésztát kinyújtjuk, részorjuk a vágott medvehagyma felét, az egészet felcsavarjuk mint egy tekercset, a nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentejük. Ismét kinyújtjuk, megszorjuk a maradék medvehagymával és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsát szaggatunk belőle.
Tojással megkenjük, még 10 percig pihentejük , majd pirosra sütjük.
Nekünk nagyon ízlett, biztos fogom még készíteni!

6 megjegyzés:

  1. Finom lehet, mostanában nagyon sok blogon láttam medvehagymás recepteket, nálunk hol lehet medvehagymát kapni?

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik,én is láttam sok helyen mostanában,nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon guszta! Pláne mert imádom a pogácsát és a medvehagymát is! Mentettem a receptet! Biztosan én is elkészítem a közeljövőben!!! :)

    VálaszTörlés
  4. Hát én is megkivántam ugy hogy készültem is medvehagymát szedni,ugy néz ki hogy mostmár biztos hogy melyek is,Kösz a receptet.

    VálaszTörlés
  5. Kati én annyit tudok , hogy Szovátán a sípálya körül, vagy a régi Tivoli tó környékén lehet kapni. Nekem is más szedte , azért nem tudom ponosabban.

    VálaszTörlés
  6. Ditta tényleg nagyon finom.

    Mummy akkor biztos fog ízleni!

    Rozsika csak biztatni tudlak!

    VálaszTörlés