2011. október 22., szombat

Keresztelői torta



Ezt a tortát még a múlt hétvégén készítettem, sajnos eléggé el vagyok maradva a tortákkal,  de azért megpróbálom  behozni a lemaradásomat! Egy kisfiú kersztelőére készült, azt kikötötték, hogyha lehet ne legyen babacipős, a többit meg rám bizták! Nekem erre a macipárosra esett a választásom, szerintem nagyon jópofák, remélem az ünnepelt is "díjazta"! A tortához sütöttem egy 6 tojásos meg egy 3 tojásos vaniliás piskótát, amit oroszkrémmel töltöttem, majd fondanttal borítottam és díszítettem!

11 megjegyzés:

  1. Simpatici foc ursuletii. Felicitari.

    VálaszTörlés
  2. Jaj,ez nagyon tetszik!Szuper lett!

    VálaszTörlés
  3. Szia! Örülök, hogy idetaláltam, itt is ragadtam egy jó időre, tetszenek az alkotásaid! Ha szépen kérlek elárulnád, hogyan készíted az oroszkrémet? Kedves barátom már régóta nyúz érte, de marcipán alá sosem vállaltam, viszont most felcsillant a remény, hogy mégis sikerülhet. Nagyon köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  4. Rozsika köszi!

    Ionela mersi mult!

    Edó köszi, aranyos vagy!

    Petra köszi szépen!

    Dina előszőr is köszöntelek a blogomon, remélem néha-néha még bekukkintasz hozzám!
    Az oroszkrémet én a következő képpen készítem : 5 egész tojást 15 dkg cukorral, 3 dl tejjel és 1 vaniliáscukorral gőz fölött pudingszerű sűrűre főzők, levéve hozzáadok még forrón 3dkg előre beáztatott(1,5 dl tejben) zselatint, majd mindezt kihűtöm.Közben felverek habbá 4 dl tejszínt, majd óvatosan hozzáadom a tojásos masszát. Én szoktam beletenni kb. 10 dkg ( rumba áztatott) mazsolát, különféle gyümölcsöket ( pl. dobozos koktél gyümölcsöt, meggyet vagy azt ,olyant is hallotam aki csak mazsolát tesz bele, de nekem gyümölcsel sokkal jobban ízlik).Nállam ez a krém nagyon bevált, rengetegen ezt a krémet kérik(én általában megszoktam a piskótát a gyümölcslével locsolni és úgy töltöm be a krémmet). Kivülről pedig vékonyan bekenem a tortát tejszínhabbal,( az oroszkrémre magára vigyázni kell, azt tudom, hogy a fondantot feloldja) elsímítom és erre teszem rá a fondantot. Nem tudom , hogy ez marcipánnal hogy működik én csak nagyon ritkán dolgozom marcipánnal.

    VálaszTörlés
  5. Biztos vagyok benne, hogydíjazták ezt a tortád is :))

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű lett,nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  7. Angi! Nagyon köszönöm! És a figyelmeztetést is! Ilyenkor muszáj lezárnom az oldalát vaj-porcukor 1:1 arányú keverékével, hogy ne hullámosodjon, vagy szivárogjon. Azt a picit kibírják. :) Még egyszer köszi!

    VálaszTörlés
  8. Olyan kis edesek azok a macik...nagyon tetszik ez a torta:)

    VálaszTörlés