Oldalak

2011. január 25., kedd

Kekszszalámi



Ma kekszszalámit készítettem a család nagy örömére.

Hozzávalók kb. 50 darabhoz:
 60dkg keksz
40 dkg cukor
2 csésze viz ( 2,5dl-es csészével mérem)
2 evőkanál kakó
10 dkg csoki
20 dkg margarin
 ízlés szerint kókuszdió, mazsola, meggy

Egy lábasban karamellizáljuk a cukrot, majd felöntjük a vizzel, összeolvasztjuk ,  beletesszük a margarint, kakót és csokit. Szirupot főzzünk belőle.
A keksz felét megtörjük, a másik felét ledaráljuk.( újabban én nyújtófával töröm finomra gyúródeszkán).
Belekavarjuk a szirupba a kekszet, ízesíthetjük pici rumeszenccel, tehetünk bele mazsolát, meggyet.
Alaposan keverjük össze és formáljunk belőle két hengert. Burkoljuk alufóliába vagy folpackba és legalább 12 órát pihentessük a hűtőben,hogy jó kemény legyen. ( mi ezt az időt sajnos sosem bírjuk kivárni ami látszik is a képen,de holnapra már sokkal jobb, nem esik szét)
A hengerből vágjunk 1 cm vastag szeleteket.

1 megjegyzés: