2013. január 28., hétfő

Alkalmi torták


 Fehér-fekete torta 30. szülinapra, belül diós krémmel.
 Szülinapi torta, grillázskrémmel töltve.
 Matyó mintás torta, csokikrémmel töltve.

2013. január 23., szerda

Gyerektorták


 Pónis torta 5 éves kislánynak!
 Hófehérka torta, belül erdei gyümölcs krémmel, kivül fondant díszítés!
 Kastély torta szülinapra!
 Fifi torta , egyik ismerősöm kislányának!
Bogyó és Babóca torta két testvér közös szülinapjára!

2013. január 19., szombat

Blogszülinap jól megkésve....




Velem is megtörtént mind sokatokkal, hogy nem tudtam feltölteni semmit se a blogra. Eleinte mindent megpróbáltam, aztán meg beleuntam,  teendőm is akadt  bőven , így szép lassan azon vettem, észre magam, hogy megfeledkezem a blogolásról. A minap a jövendőbeli sógorom megörvendeztetett azzal a hírrel , hogy sikerült " orvosolnia" a problémámat, így már semmi sem áll az utamban, hogy ha kissé késve is , de megünnepljem a  blogom második szülinapját, ami még Decemberben volt, de azt szokták mondani, hogy ami késik az nem múlik!
Szeretném megköszönni  mindazoknak , akik nem feledkeztek meg rólam, s néha azért még benéztek hozzám!
Az elmúlt évre nem vagyok nagyon büszke, már ami a blogot érinti,  hiszen sokkal kevesebbet nyújtottam , mint az előtte levő évben, mentségemre csak annyit tudok felhozni , hogy két év gyereknevelés után vissza kellett mennem dolgozni és  azóta  valahogy az idővel mintha  nem lennénk egy hullámhosszon! Szinte semmire sem jut időm!
A tortasütést nem adtam fel , néha úgy érzem , hogy sose fogom már :)).
Rengeteget gondolkodtam , hogy milyen játékot találjak ki ez alkalomra, de magamból kiindulva ( én is  megnézek minden játékot és szivesen rész is vennék mindenikben, de ahová valamit kell készíteni, vagy egy kicsit is időigényes azokról mind lemondok, mert nincs időm sajnos!)  s tekintettel arra , hogy imádok sütni s itt  szeretném megemlíteni , hogy  nemcsak tortákat, hanem sütiket is erre az elhatározásra jutottam:
 -A játékom nagyon egyszerű ,  készítsétek el kedvenc süteményeteket, vagy ha már korábban megtettétek írjatok egy bejegyzést róla , persze kép és receptel együtt a blogotokba, majd ha elkészültetek, hagyjtok egy megyjegyzést ennél a bejegyzésnél, hogy Kész.
- A határidő : 20 február 2013
- Az ajándék még nem tudom pontosan , hogy mi lesz, de az bíztos, hogy torta vagy sütemény készítéssel kapcsolatos!