2012. szeptember 29., szombat

Matyó mintás torta


Nagy kihívás volt számomra ennek a tortának a készítése, hiszen semmi érzékem nincs az ilyesmihez. Nagy nehezen nekifogtam, rengeteg időmet felemésztette, a végereménnyel pedig úgy ahogy megvagyok elégedve.  Szerintem elsőre tőlem nem is annyira rossz. De azért még van mit fejlődnöm! Szülinapra készült egy 20 éves lánynak, aki egy  képet küldött és azt kellett " lemásolnom". Hát ilyen lett!

Csengetett a postás!

Az elmúlt héten nagy meglepetésben volt részem. Sajnos eddig nem nagyon volt időm megosztani veletek az örömömet. Kati a Makacska konyhája blog írója Nyárbúcsúztató láncjátékán Kolozsgabitól kellett ajándékot kapnom, amit aztán az elmúlt héten meg is kaptam. Volt nagy öröm, ha láttátok volna, én is meg a kislányom is nagyon örültünk az ajándékoknak. Anett, a kislányom egyből kiválasztotta magának a fehércsokit, imádja. Mint láthatjátok a képen kaptam még két db. ételfestéket, egy tortaszegély csipkézőt, egy habzsák szettet, egy szegfű kiszúró szettet, meg egy chilis csokit. Minden egyes darabnak nagyon örülök, mindennek nagy hasznát fogom venni.
Kolozsgabi neked nagyon szépen köszönöm!

2012. szeptember 23., vasárnap

Szilvaízes kiflik

Hozzávalók kb. 80 drabhoz:
1 kg liszt
18 dkg margarin
18 dkg zsír
6 tojás
3 dl tej
15 dkg porcukor
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
csipet só
szilvalekvár

Elkészítés:
A langyos tej felébe beletesszük a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt. A lisztet összemorzsoljuk a zsírral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a megkelt élesztőt, a porcukrot, a tej ,másik felét és a csipet sót. Jól összedolgozzuk a tésztát és 10 cipót formálunk belőle. Fél órát állni hagyjuk.
A cipókból köröket nyújtunk és 8 cikkre vágjuk. A vastagabbik felébe teszünk 1 kávéskanályni lekvárt és feltekerjük kifli alakúra.A kifliket zsírral  vékonyan kikent tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 13 percig sütjük világos színűre. Tálalás előtt porcukorral megszorjuk, ha kihűlt rögtön fogyaszthatjuk.
Keményebb szilvalekvárt tegyünk bele, mert ha híg kifolyik a kifliből.

2012. szeptember 22., szombat

200.

 Nagyon sok szeretettel köszöntöm Ibolyát mint 200. rendszeres olvasómat! Már nagyon rég vártam ezt a számot, örömmel tölt el, hogy ennyien ellátogattok hozzám

2012. szeptember 16., vasárnap

Gyerektorták


 Egy 1 éves kislány szülinapi tortája, belül erdei gyümölcs krémmel.
 Ugyancsak szülinapra készült egy 5 éves kislánynak, szó szerint ilyen tortára vágyott, remélem sikerült és olyan lett mint  amilyent szeretett volna
 Egy biciglit imádó kisfiúnak készült , belül madártejes.
 Babalátogatós torta.
Sajttorta két kisegérrel.

2012. szeptember 10., hétfő

2012. szeptember 7., péntek

Torta ezüstlakodalomra



25.házassági évfordulóra készült ez a torta egy olyan párnak akik úgy döntöttek hogy 25 év házasság után újra esküsznek, a torta belül erdei gyümölcsös .

2012. szeptember 4., kedd

Kislányos torták


  Ezt a Tom és Jerry tortát egy 4 éves kislány kívánságára készítettem, a figurákon még van mit dolgoznom, de azért remélem felismerhetőek!

 A kislányok kedvenc mesefigurájához Angelina balerinához is volt szerencsém a nyáron. Nagyon örültem ennek a tortának, hisz a kislányomnak is nagy kedvence, már meg is igértette velem hogy neki is készítek egyet.
 Egy pónis torta ugyancsak egy kislány nagy örömére.
 Ez a torta is egy 9 éves kislány szülinapjára készült. A kislánynak konkrét elképzelése volt a tortáról, remélem sikerült mindent megvalósítanom.
 Egy Hófehérkés torta, már elég régen, még Júniusban készítettem.
 Katicabogár torta, egy két éves kislány szülinapjára.
 Hableány torta, ebből is már készűlt egy jópár.
Pónis torta egy kicsit másképp, én ezt is aranyosanak találom.