2012. június 30., szombat

Méhkas torta

 Egyik ismerősöm kért meg, hogy a barátjának, akinek méhei vannak, szülinapjára nem e sütök egy méhkas tortát. Nem az első próbálkozásom, még egyszer, talán a tavaly ilyenkor volt szerencsém egyet készíteni, akkor is , most is imádtam minden pillanatát. A mintát Kiskukta blogjáról vettem , köszönet érte. A torta belülről erdei gyümölcsös.

2012. június 29., péntek

Kavart ordás

A tegnap a szüleimtől egy darabka ordát kaptam, némi töprengés után erre a sütire esett a választásom, már több éve nem sütöttem, pedig az egyik nagy kedvencünk volt.

Hozzávalók:
 a tésztához
2 tojás
6 evőkanál cukor
10 evőkanál olaj
14 evőkanál tej
18 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
egy tasak sütőpor

 a töltelékhez:
50 dkg orda
10 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
4 tojássárga


a tojáshabhoz:
4 tojásfehérje
12 dkg porcukor
 pár csepp citromlé

A tojást a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk az olajat, a sütőport, majd felváltva a tejet és a lisztet illetve a kakaót. Ezt a masszát kizsírozott kilisztezett tepsibe öntjük. 
Az ordát villával összetörjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tojássárgával habosra kavarjuk. Az ordás krémet kanalanként beleszaggatjuk a barna kavart masszába, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük .
Amíg a tészta sül, felverjük a tojásfehérjét a citromlével és a porcukorral, majd a nem teljesen kisült tésztára kenjük. A süteményt visszatesszük a sütőbe, alacsonyabb fokozatra állítjuk a sütőt és kiszárítjuk a tojáshabot.
Kihűlés után vágjuk fel.
 

2012. június 26., kedd

Fiús torták

 Több képpel, tortával  is el vagyok maradva,  sajnos mint egyre kevesebb időm jut a blogolásra ! Szeretném behozni a lemaradásomat, hacsak részben is,  mindjárt kezdeném néhány fiús tortával.
Elsőnek egy motoros torta, motorkészítésben még van mit fejlődnöm, de úgy egészében meg vagyok vele elégedve.
 Másodiknak egy Ferrari torta, ugyanoda készült mint az előbbi motoros, azzal a különbséggel ,  hogy a motoros az apukának, míg a Ferraris egy héttel később a fiának készült. Mindkét torta epres-joghurtos krémmel volt töltve.
 Következőnek egy Mclarenes torta , ugyancsak szülinapra, belül puncsos tölteléket kapott.
 Következik egy cicis torta, egyik kollégámnak egyben férjem unokatesójának, ugyancsak epres krémmel volt töltve.
Következőnek egy Dinamo-s torta, első próbálkozás , labda, sál stb, van még mit fejlődni.

 Utolsó előttinek pedig egy ló torta, nem az első ( második), de még mindig messze áll a tökéletestől sajnos!
Utolsónak egy Real Madrid-os torta, ebből már több is látható a blogon, de nem akartam ezt sem kihagyni.
Belül erdei gyümölcsös volt.
Mindenik tortát házi készítésű fondan-tal borítottam.

2012. június 23., szombat

Ajándék Mónikától!


A héten megérkezett  Mónikától,  a Bibimoi receptjei blog írójától  nyert nyereményem, nagyon hálás vagyok neki  mindenért! Szívből köszönöm  minden fáradtságát, sajnálom  a zűrzavart, ami  keletkeztett! Egy gyönyörű ékszerszettet nyertem tőle, sajnos a kép nem nagyon sikeres, élőben sokkal szebb. Bevallom mióta megkaptam, már kétszer is viseltem, több ismerősőm is megcsodálta, megdícsérte. Úgyhogy Mónika mégegyszer nagyon szépen köszönöm! Bocsánatot kérek, hogy csak ilyen későn hagyok megjegyzést, de nagyon zsúfolt heten vagyok túl,  a héten volt a tanévzárónk, ami rengeteg munkával jár. Remélem most már több időm jut a bloggolásra is!


2012. június 14., csütörtök

Torták lányoknak

 Csajos tortákat mutatnék meg, mégpedig egyszerre 3-at, az első egy 9 éves kislány szülinapi tortája, akinek egyetlen kérése volt, hogy valamilyen formában kedvenc papagáját jelenítsem meg a tortáján. A torta belül rétegenként étcsokis-tejszínes krémmel és fehér csokis mascarpone krémmel  volt töltve.
 Másodiknak egy Hello Kitty torta, belül tejszínes csokikrémes.
Utolsónak pedig egy Pónis torta egy 2 éves kislány szülinapjára, az alsó lap csokikrémes, míg a felső erdei gyümölcsös.

2012. június 11., hétfő

Louis vuitton féle táska

 Nemrég egyik ismerősöm megkért, hogy a lányának szülinapjára készítsek egy Louis vuitton ihlette táskát. Az elején még nagyon örültem ennek e felkérésnek, már régóta szegeződök ezzel a fajta tortával, várva az alkalomra, hogy én is  készíthessek. Az elején még minden nagyon simán ment, betöltöttem a tortát ( csokikrémes volt), egy picit faragtam, majd bevontam fondant-al. Eddig nem is volt semmi gond, a bajok csak ezután kezdődtek ! Gondoltam, hogy nem lesz egyszerű a mintákat ráfesteni ,(be kell vallanom, hogy rajzolni és festeni egyáltalán nem tudok) , de arra  azért nem számítottam , hogy épp ennyire megfogok velük kínlódni. Kb. 2 órába telt a minták festegetése, az eredmény mégsem valami vigasztaló. Túl nagyok a minták és egyáltalán nem lettek szabályosak , bármennyire is kínlódtam. Nos az eredmény látható, a vigaszom az az, hogy az ünnepelt nagyon megvolt vele elégedve, de már most felfogadtam, hogyha még egyszer hasonlót kell készítenem valami sablont fogok készíteni hozzá!


2012. június 4., hétfő

Kicsi hercegnőm , aki már 3 éves!

Az elmúlt hétvégén ünnepeltük kislányom Anett 3-ik szülinapját. Hihetetlen, csak ilyenkor vesszük észre, mennyire telik az idő. Mintha csak most született volna és már 3 éves ! Az ideit is , akárcsak az eddigi szülinapját nagyobb társasággal ünnepeltük, ez alól nem nagyon tudunk kibújni, hisz csak közeli családtagok kb. 25-en vagyunk. Tehát mindössze vagy 20-25 gyerek és kb. ugyanannyi felnőttet vendégeltünk meg.
Ilyenkor mindig egy kerti parti szerű bulit csapunk, az idén babgulyást készítettünk és természetesen nem hiányozhatott a torta sem, pontosabban torták, hiszen Anett igazán kihasználja, hogy az anyukája no meg a nagynénje is tortákat sütöget.
Most mutatnék továbbá néhány képet  elsősorban az ünnepeltről, na meg a kisebb gyerekseregről és nem utolsó sorban a tortákról.

 Az első két képen kicsi hercegnőm látható, akire nagyon  de nagyon büszke az anyukája!

 Picike családunk!
 Anett barátai, unokatesói , kereszttesói!




 Elsőnek egy Hófehérkés torta, tejszínes-csokikrémmel és fekete erdő ízesítéssel.
 Második tortája egy Barbie baba, kislányom kívánságára rózsaszínbe öltöztetve, belül narancskrémmel töltött!



Helló Kitty-s tortája muffionokkal, a torta madártej krémes, a muffinok barackos ízesítéssel.
 És nem utolsó sorban egy mostani nagy kedvenc Tom és Jerry torta, ez nem az én művem, ezt a sógornőm készítette.