2012. április 30., hétfő

Csokitorták

 Néhány csokitortát készítettem az utóbbi időben, nem titkolom, hogy ez a fajta díszítés nem a kedvencem, de néha ezt is muszáj. Ez az első főzött csokikrémmel készült ( az idősebbik fiútestvérem kedven kréme) én ezt is csak nagyon ritkán készítem.
 Ezt pedig szülinapra készítettem, tejszínes csokikrémmel volt töltve.
 Ez  a torta belül grillázskrémmel , kívül pedig csokikrémmel  volt díszítve.
Utolsónak pedig egy torta, ami kívül is belül is csupa csoki , belülről kakaós piskóta csokikrémmel, kívül pedig csokival volt leöntve.    .

2012. április 24., kedd

Pónis torta


Ez a torta úgy egészében tetszene, ha a pónik is sikerültek volna! Rengeteget kínlódtam velük , mégsem lettek még egy kissé sem élethűek. A kisebbiket még úgy ahogy elfogadnám, de a nagyobbik póni az nagyon " mű" lett. A tortát Krisztának, egy 1 éves aranyos kislány szülinapjára készíttették, valami rózsaszínes-lilás tortát szerettek volna  pónival! Belül erdei gyümölcs izésítést kapott, kívül fondant-al  burkoltam, díszítettem.

Kastély torta



Egy 3 éves kislány szülinapjára készült ez a torta ,  egy 6 tojásos meg egy 4 tojásos  piskóta  erdei gyümölcs krémmel töltve. A torta  jó nagyra sikeredett, súlya kb. 5 kg volt. Nem az első kastély tortám, de az egyik kedvencem lett!

2012. április 17., kedd

Keresztelői torták





                                                                                                                                                                     Húsvét körül néhány kisebb (1,5-2kg) keresztelői tortát készítettem, volt köztük kisfiúnak meg kislány részére is .  Összegyűjtöttem őket és egy bejegyzés alatt meg is mutatnám. Mivel mindenik egy  már korábban bemutatott tortám hasonmására készült, ezekhez most nincs sok hozzáfűzni valóm. Az első képen levő torták közül kettő oroszkrémmel volt töltve,  a harmadik közülük meg karamallkrémes volt.
A macis az narancskrémes, az utolsóra pedig már nem emlékszem.
     

2012. április 16., hétfő

Dinós torta



Újabb dinós témájú tortához volt szerencsém a minap, csak nagyon kevés doloban tér el  az előzőektől! A gondom vele, hogy sehogy sem sikerült egy jó képet készítenem róla, pedig készült egy jónéhány! Egy 6 éves kisfiú szülinapi kívánsága volt ez a torta, akinek mindene a dinók. Három féle dinót próbálta rá készíteni, sajnos egyik sem látszik tökéletesen, nem mintha annyira jól sikerültek volna, de ezért eléggé megkínlódtam velük.! A torta belül csokis-tejszínes, kivül minden rá fondantból készült.

2012. április 14., szombat

Cseresznyevirágos torták



Különös kéréssel fordultak hozzám a minap ( értem itt a második tortát), cseresznyevirágos tortát kértek, konkrét képet is mutattak, annyi kikötésük volt csupán, hogy ne fondanttal vonjam be. Bevallom még mindig idegenkedek a tejszínnel bevont tortáktól. Valahogy nem az én stílusom!  De azért nekibátorkodtam,  gondolom nem meglepő, de a  végeredménnyel nem vagyok megelégedve.  Még most is azt vallom, hogy szebbek a fondattal bevont torták., ezért is nem sokra rá készítettem egy hasonlót, csak most már fondanttal ( az első kép) nekem  ez sokkal jobban tetszik! Tudom, hogy sokan nem szeretik a fondanttot vagy a marcipánt, ezért is ragaszkodnak a tejszínért vagy vajkrémért, én ezt is megértem,  de én sehogy sem boldogulok ezzel a fajta díszítéssel. Elkészítem, de ritka amelyik tetszik is!
Az első torta szülinapra készült, belül erdei gyümölcs krémmel, a második is szülinapi torta, belül kakaós piskóta fehércsokis, mascapornés krémmel.

2012. április 12., csütörtök

Konfirmációs torta


Ez a torta még konfirmálásra készült, nagyon sok hozzáfűzni valóm nincs, könyv alakú tortát kértek, fiúnak, a többi rám volt bízva. Én a díszítését így utólag  úgy tűnik , hogy egy kissé eltúloztam, akkor lehet , hogy a fáradtság miatt, de nem tűnt fel. A torta tejszínes csokikrémet kapott, kakaós lapok között.

2012. április 11., szerda

Traktor torta


Na ez is egy olyan torta amivel  egyáltalán nem vagyok megelégedve! Sajnos nem nagyon boldogulok a jármű tortákkal, meg aztán az is volt a baj, hogy egy lagzis éjszaka után , reggel  7-re érve haza le sem feküdtem ,  amíg nem készítettem el ezt a tortát, úgyhogy nics is mit csodálkoznom azon, hogy nem sikerült.  De legalább annyi vigasztal, hogy családon belül maradt és remélem elnézték nekem ! A torta belül tejszínes-mogyorós csokikrémmel volt töltve.

2012. április 9., hétfő

Lila-fehér alkalmi torták


Mindkét torta szülinapra készült, egyazon napra kérték mindketőt. Az első az egy normál ( kb.2 kg-os) torta, míg a második az egy nagyobb( 5 kg.) volt. Az első az madártej krémmel volt töltve, míg a második erdei gyümölcsös.

2012. április 7., szombat

Húsvéti mézes pogácsák


Még nagyon kezdő vagyok a mézes pogácsák terén , az írókázást még nagyon sokat kell gyakorolnom, de mégis amikor az egyik ismerősöm megkért, hogy készítenék-e nekik a  húsvéti (gyerek)vásárba néhány darabot nagyon szívesen elvállaltam,igaz ,hogy rengeteg sok időt felvett, messze nem lettek tökéletesek, de az én munkám és én büszke vagyok rá!
Ezennel szeretnék Minden Kedves Olvasómnak, Követőmnek Kellemes Húsvéti Ünnepeket  kívánni, a lányoknak meg nagyon sok locsolót!

2012. április 3., kedd

Pillangó torta


Egy egyszerű kis pillangó torta, melyet szülinapra készíttettek , belül tejszínes csokikrémmel töltöttem, kivül pedig fondant-al borítottam.